Jan 30, 2011

mengharapkan sinar february...

BULAN PENUH CABARAN MENINGGALKAN AKU...
ouhh....2nd month for dis year dah nak datang menjelma...
banyak benda yang merumitkan aku bulan januari nih...tak dapat diungkapkan...ccceeewwaahhh!!hahaa..
but alhamdulillah...ramai yang tak puas hati dengan aku..tapi ramai jugak yang masih menyokong aku...yang masih sayang aku..walaupun ade perselisihan faham dengan orang2 tertentu bulan januari ni..thanks u all..
i appreciate that..especially my frens...whatt??yes!!supporting from my FRIENDS!!
how about my FAMILY???ok...i don't want to talk about them..for dis month...
i just want to appreciate my frens...aku pun tak tahu kenape..
permulaan tahun 2011 ni banyak sangat pengorbanan daripada kawan2 aku..
aku tak cakap la family aku tak berkorban pape..but..something happened yang membuatkan aku geram dengan one of my family grup..waahhhh!!emo jap..kekekeee
still thinking about the problems..kadang2 menyampah jugak dengan perangai family aku sendiri...impossible la if korang tak pernah saket hati kan??setengah orang tu dengan mak sendri pun terase k0tt..huhuuu!!
FRIENDS...
base on the words...kite dpat bg macam2 persepsi..
kawan makan kawan..
kawan sejati..
kawan gila2..
kawan yang alwys tgther susah senang..
n macam2 lagi kan...??

tapi....
aku sayang kawan2 aku...
yang bersama susah senang
heheee....
masalah aku dia dengar...
masalah family aku dye sudi dengar...
begitulah sebaliknye yg berlaku dengan dia....aku sayang kawan2 aku...
memang kali ni aku macam lagi2 menghargai sangat2 kaan aku...
dis januari memang banyak yg happened dkat aku....yang boleh buat semua prestasi aku jatuhh...tapi sebab dyorang,aku boleh bangkit semula...tak kira gurls or boys...always with me...n bcos of them..
aku sentiase heppy....dengan rase yakin...aku menempuh semua dugaan n cabaran dengan tenang...
alhamdulillah....
kalau bukan kerana mereka...tak mungkin aku boleh jadi setabah macam ni...
and one thing aku tak lupa...selain dyrng,aku always memohon pertolongan Allah s.w.t
itu tempat mengadu aku yang paling utama sebelum semua masalah aku adu dekat members aku..
i love u all frens....mmmmuuuaahhh!!

Jan 26, 2011

mesti ada dia...

harini nak talk pasal orang-orang lah....oopppssss!!sorry...bukan orang-orang yg dekat sawah padi tu tau...
heheeee...harini aku nak cakap pasal orang-orang yg selalu ada bila aku online facebook..
agak-agak diorang tak off ke ey internet diorang uhh??
hisshhh...pelik...tapi best juga mereka tuhh...hanya kerana blog mereka sanggup...
sanggup sesangat lah..hehhheehehe...mesti mahu promote dekat group SB...tak pun dekat wall facebook diorang...heheheee...aku pun same jugak tapi tak la selalu sangat...almaklumlah..sibuk la katakan...nyett2!!
teringin jugak menatap lelame...24 hours depan komp nih kan..hehee...tapi saket mata la..
haaahhhh!!tengok entry pun mesty korang nak tau siapa dia-dia tuhh...
huhuuu....

SAYA BANGGA DENGAN MEREKA

heheheee...tula yang mampu nak mengetag nih...kui3...
banyak lagi sebenarnye...tapi boleh jadi gila+mereng+sewel+biol+sengal=unknown...bila nak tag 1000 lebih tuhh..haiiiyaaa...alamatnye 40 tahun pun tak siap...huhuu
apa2 pun keep it up la to all of you...

*still searching the ideas for updating blog...=)

Jan 24, 2011

atas tunjuk ajar SIS SUNAH MOHAMMAD!

saia amat2 sangat b'terima kasih dkat sorang akak yang dah kasi tunjuk ajar...
hehehee...tunjuk ajar ape ey??kih3..
dia dh ajar saia dlm bab2 tag mengetag name orang dkt post blogger nih..hahaha
mula2 gagap,gugup,gementerrr...gemuruh...gigil,semua ada tyme nk tag mengetag nih..
hahhahaa..akhirnye berjaye juga...
thanks yaaa...
saia sungguh2 amat menghargainye..hahhaa
sis,u'r the first lucky person i'd tagged...ngehehehe
*bangga2...

Jan 23, 2011

bila seseorang memohon pertolongan...

wwwwwuuuu...ade junior mintak tlg mencantikkan dianye blog...
tapi saia tak dapat nak bantu....ooopppsss...bkn kerek ye..hehee
tapi saia perlu peruntukkan masa utk stdy dis year..
nanty bila2 saia ajar kamu...
tapi blajar la..lama2 boleh punye..
saia pun x perlu tunjuk ajar orang..hehhh3..ayt ego!
belajar dlu yee....

M.A.A.R??stand for??hehehee...
tadi kan dah suruh miss bliss one tolong kamu??hehehee...ok la tu..kekekee
kalau dia mlas hang belajar la sndri lu mekyah oiii...
hahahaaa...
nanty miss bliss one tu takde kau nk mintak tolong sape??hehehee

dh nk ke MRSM PH  dah junior aku nih..
dari skolah rendah smpai skang..
CONGRATE SIS!!
mekyahh.....cuba dulu...belum cuba belum tahu...
dah cuba...taknak off2 dah internet...haishhh...jangan la sampai macam tu sekali..
hekk3...focus study same...ok2??
heheee...
SELAMAT MENCUBA!!

teramat sangat bingung!

apa jadi dengan penulis blog wangorgeous harini??
tiba2 bingung tak tentu pasal..hahahaaa!!mana tak bingungnye...
ade sape2 yang baca news harini??ayoyooo....wa taknak cakap pape..
wa cuma nak tanya same korang...
perlu ke bayar cukai??huuaaa....menangis semua blogger2 lepas nih...sabar ya sayang2 ku sekalian..
hekkk3...ok...ini bingung yang pertama..
ada lagi bingung kedua...hehee


bingung kedua....
kenapa dengan mak n adik saya ni??
tak habes2 nak bandingkan aku dengan kakak aku...bukan tak suke..tapi..
kalau rase aku ni menyusahkan...n syang sangat dekat wan nurfadhila tu....
baek la tak payah aku ade dekat dunia ni..
tapi one thing yang saya suka sangat2 bila mak n adik bandingkan saia dengan sis saia...
saia dapat buat satu perkara yg tak perlu dyorang risau n kisah...eh2...jgn salah faham...
benda yg elok la...i mean apa yg saia nak tak perlu minta izin...
tak faham???buat2 faham...hehehee,...
aku lebih suka buat hal sendri....tak nak ganggu privacy sapa2 pun..
tapi kenape dyorang mesty sibuk nak cari sume kesalahan aku??
bile dyorang selalu bandingkan macam tuhh...semakin bertambah kebencian aku dekat kakak aku nanty..
tiba2 rasa macam mlas nak lyan kak aku dah..
semua benda yg kak aku buat elok kat mata depa..
hello!!!sorry skit ye...aku tak pernah keshah n terase pun...engat aku ni terus sentap ke???*see the leg laa...
hahahhaaa...skali angkat saja kaki...memang x balek umah utk temp0h 4 jam...
waaa...dasyat tak??tapi takde sape tahu kat mane aku pergi..
yang pasti bukan buat benda yang tak elok...
pandai2 la korang nak pk amende...
yang pasty...i love myself...

Jan 22, 2011

panggilan daripada sepupu...

kakak...ampunkan saia..!
saia bukan tak mahu pergi...tapi saia masih dalam delima..=(
antara kerja dan berjalan,saia masih memikirkan kerja saia..
tahun ini penentu segalanya..
kalau saia berjalan pun..di luar saja saia gembira..
tapi dalam hati gelisah saja..
sentiasa memikirkan sesuatu perkara yg masih belum pasti hujung pangkalnya..
kalau saia berseronok dengan semua ahli keluarga pun,saia tak dapat rasa keseronokan yang sepenuhnya!!
hati saia ragu2..

harini memang mak n adik blek sane..
tapi mood saia nak ekut tu amat sangat kurang!!
tahun ni saia tak perlukan satu paksaan utk pergi ke mana2..
memang tak akan pernah ada mud nak pergi berjalan mana2 pun..
hati saia memikirkan tanggungjawab yang perlu saia pikul..
tahun ini saia SPM..
maaf yaa...


Jan 21, 2011

u gave me roses,i left them there to die..

www.youtube.com/watch?v=jjar7np_wuE
this song very soul..
i like it very2 fucking damn much!!
hohooo...
lbeyh2 lak..kekekeee
but pape pun..
jangan menyesal di kemudian hari..
hahhaaa...
ayat sengal je..

padang pasir pun ada salji...

btul ke??
hehehee...hebat kan zaman sekarang?
byk benda2 pelik terjadi..hehee
tapi...
best la pulak tengok dy0rang dapat main salji..
MALAYSIA bile pule?
saya pun mahu..
hahahaa...
gaya desperate nak maen salji..kekekee
hishh..tapi isau jugak..
sejuk kabus je pun dah tak tahan..
ni bile salji..mati mahu??
hahahaa

bila malam semua AGRESIF!!

huahhh...agaknye SB ni aktif tatkala 12.00am menjelma..
x percaya??
pegy join group SAHABAT BLOGGER(SB)
sumpah tok nenek moyang tiri jiran kau..x bleh nak putuskan benang notification for SB..
miahahhahaaa...saya amat penat!!
tamau dah la online pkul 12.00am ke ats..
ngeeheheee...
apa2 pun...cayalah SB!!hehehe...
credit to admin,bro amal kita..
yg juga....
heheheheee....
emmm....hensemnye dia...wakakakaa..
dah2..satgi perasan pulak..
emm...dia kwan kak aku je...
hehehee...
kawan tyme kat skolah menengah dulu2..
cerita lama2..
hohohooo...

Jan 20, 2011

excident...

ni lah mangsa keadaan..nseb baek takde pape..
ngehehee
ay0kk...asyik kes excident je minggu nih..
hurmm...smalam ade satu kes..orangnye meninggal..
hrini puj ada...tapi dekat kuale kngsar laa..
hahaaa...sepupu aku sendri..nseb baek xde pape dkt dia..
sape sepupu aku?
tu hahh...yang tengah dok melantak x engat duniawi nih..
ekekeeke...
haisshhh...encik sapuan...x ape lah...
asalkan kamu selamat yaa...miahahaaa...

Jan 18, 2011

SAHABAT BLOGGER!!

congrate to SB coz dah mencecah 500 lebih ahlinya..ngee~
huhh..bile tengok bilangan ahli yang semakin naik uhh..aku pun t'pk..
blog yang aku follow baru 80 lbeyh..
memang niat nak follow lagi blog2 yang ade..
tapi penat la teman..hahaa
kene pulak aku jarang online la..
dis year pule SPM..
hahaa!!so..4 blog2 yg blum di follow..tunggu lah abes exam SPM nnty yee..
hehee..memang aku jadi RATU ONLINE tyme tuhh..
ngee~
BTW,PRAY FOR MY SUCCESS FOR THIS YEAR SPM..
sayang semua!!

Jan 16, 2011

berkasih-kasihan...

pic:credit to fatin or panda...=)
bagus!!!i kasi thumbsup kat both of u..
org tengah busy kemas kelas,korang begini ye?ishh3..
hahaaa...kalau org tengok mesty engt kapel btul2 kan?
pdahal maen2 je lah..
haishh..jgn la wat gosip2 nakal begini..
hahaaa...
=)

Jan 14, 2011

kelas tambahan VS kemas kelas!!

hahhh!!pakat dok berebut la nak wat semua benda dalam satu masa!!
lepas addmath,cikgu kelas nak kemas kelas pulak..!!jaisshhh...
kelas admath kul 9 pagi...(boleh ka bngun awai??)wakakaaaa..
semangat lah pulak nak kemas kelas nih...
yyeeeehhhaaaa!!!
sebelum mengemas makan,masa kemas makan,lepas kemas pun nak makan..!!
hoooiiii!!dasar perut besar tong!!
padahal badan nye kering juge...
nyiaahahhaaa!!
so ape lagi...lepas makan,makan...!!
wahahahaaa!!
bagus punye trademark kali ni...

LEPAS MAKAN,KITA MAKAN!!
ayuhhh semuaaa!!!=)

Jan 8, 2011

NEW ARRIVAL by JY'S SISTERZ FASHION!

mahu promote sbentar!!

Description : Length 45cm, sleeve 54cm
Colour: White
Fabric: Cotton
Price: RM26

Description: Length 45cm,Sleeve 54cm
Colour: Black
Fabric: Cotton
Price: RM26

Description: length 45cm,sleeve 54cm
Colour: grey
Fabric: cotton
Price: RM26

Description: length 47cm, bust 90cm, shoulder 36cm, sleeve 40cm
Colour: pink
Fabric: cotton
Price: RM25

Description: bust 100cm, length 51cm, sleeve 44cm, shoulder 40cm
colour: white
fabric: cotton
Price:RM29


description: length 56cm, sleeve 55cm, shoulder 40cm, bust 100cm
colour: green
fabric: cotton
price: RM 35


description: length 63cm, shoulder 36cm, bust 95cm
colour: blue
fabric: cotton
price: RM27


description: length 56cm, sleeve 55cm, shoulder 40cm, bust 100cm
colour: green
fabric: cotton
price: RM26

description: bust 100cm, length 65cm, sleeve 56cm
colour: blue
fabric: cotton
price: RM26

*sape2 yang berminat nak beli cardi ni just PM saya di akaun fb yee..
thank you..=)

susahnya nak cari...


tengok!!agak2 novel ni aku saje beli ke??
heyy...itu semua dusta!!takkan aku nak baca novel tentang pengembaraan kot??
huhh...tunggu sampai aku bercucu cicit pun tak pernah suka!!
ni la novel KOMSAS for form5 dis year..
kamilah generasi2 baru yang memulakan tajuk ini..
huuuaaarrrgghhhh...!!susahnya..
haahh!!ni nak kene buat sinopsis for sume bab yang ade dalam buku nih!!
hari isinin kene anta??yupp!semestinya...
dah la tajuk baru,nak cari rujukan bukan main susah tahap buaya tembaga!
eee....tak shuke tak shukee...!!!
tolong bantu saia!!
=(

Jan 3, 2011

the best damn thing!!

chemistry-cg hani...
huhhh??wat's coming on??wtf?!*sory i have to...
aceli,sume budak2 yg amik aliran sains yang cg hani ajar x suke langsung dye ajar!!
garang??tak kesah...
tapi kalau garang ajar faham,takpela jugak!!
ni dah la garang,ajar satu habuk pun tarak faham!!
sorry!don't blame it on me!!
tak percaye,tanyalah sama budak2 yang pernah jadi anak murid dye..
budak yang pandai+genius pun tak faham...apetah lagi budak yang bingai+blur...
bertambah-tambah ketidakfahaman mereka2 itu..!!haaiiisshhh..
*aceli bukan bingai,kurang pandai je..nanti orang cakap bahase aku kasar pulak!!ngee~
students 5SC1 2011...
menunjukkan muka kejutan elektrik mereka apabila mendapat jadual kelas pertama utk tahun ini!!
hahahaaaa...ini semua gara2 guru-guru subjek yang mengajar kami dis year ibarat menyuruh kami bersabar tahap 3000%!!ouhh..sory ye..bukan semua...ade la segelintir..
huuuaaaa!!yang paling amat sangat terlalu kami risaukan ialah subjek CHEMISTRY!!
tolong!!!kami mahukan cikgu haswadi...
s0bb2x!!
hahaaa...tension je tengok muke sorang2 mmber aku tadi macam dapat mempelam masam je bile tahu cikgu hani yang ajar..hhhuuuuu!!!
pakat dok merah la markah sorang2!
so bile dah tahu dye yang ajar,aku n best buddy aku,Hazdnul Shafina bertekad untuk belajar dengan top Chemistry tcer,Cikgu Haswadi...

Jan 2, 2011

menghitung jam,minit,saat,detik dan seumpamanye..!

ay0kkk!!berape lame lagi saya bleh enjoy??
berape lame lagi saye boleh menatap laptop nih??berape lame lagi berat badan boleh berganda??
hahaahaaa....n berape lame ape2 je lah!!semua gara2 skolah yang dah nak bermula esok!
hiyyyaaakkk....ayoyoo..amma apppaa!
saya takut la bile digelar "SPM CANDIDATE"
maakkkk!!nak masuk primary school again!!tapi..
layak ke??hahaa...kalau tengok perubahan fizikal pun dah kene out mentah2!!
wakakaaa...dah matured la katekan..huaahuaahuaaa..
adusss...macam mane ni!!result for PMR dah keluar..
and di masa yang tengah dok bagi aku free ni,nak wish congrate to my adek2 yg dh success..
pencapaian skolah pun dah pecah rekod segale mak nenek..
23 yang dapat 8A..walaupun jumlah nampak kecil,but bagi pencapaian SMKSIS II,jumlah ni amat bermakne untuk sume warga skolah especially guru2..
yelahh...last year only 8 students got straight A's..
ape yang dah amat paling terlalu pasti,batch kami mesti diasak seteruk-teruknye oleh guru2!!
oucchh..walaupun belum bukak skolah dah dapat agak ape strategi cikgu2 nih..haisshhh..
menggigil....bbbrrr!!!
pray for me and all my friends yaa!!
chill..~

heLLo SPM 2011!!

salam...sebelum tu wan nak ucap SELAMAT TAHUN BARU 2011...
maklumla wan tak berkesempatan nak wish tyme 2011 menjelma..internet bermasalah..
2011??
ohhh...!semestinye wan dah jadi FORM 5..
yyyaaayyy!!
huhhh??FORM 5??what??
for sure la wan kene amik SPM  xamination kan??huhuu..takutnye!
harap2 wan dapat berikan fokus yang lebih dalam kelas..
doakan untuk kejayaan wan!!mudah2an tidak ada ape2 halangan yang mendatang kelak..
sebenarnye wan still takut+gementar+gemuruh+menggigil+parkinson..semua ada!!
hahhh??parkinson???x mungkin2..hehee
mengikut pandangan wan la kan,blogger2 yg follow wan kebanyakan semua dah besar n matang..hehee..
ade sape2 yang nak share tips before wan menghadapi peperiksaan SPM yang sebenar??
mungkin sekarang dirasakan masih terlalu awal tapi sekurang-kurangnya wan boleh bersedia sebelum exam ryte??
berkongsi ilmu takde salahnye kan??hehee..
dalam bilik wan pun dah bersepah-sepah!!penat wan meneng0k nye...
dah kemas berpuluh kali...semak gak last2..*berpuluh ke??
jadi,wan berharap sangat2 sape yang tak keberatan boleh la share tips sebelum wan masuk ke bilik peperiksaan yang ada 1001 rahsia nenek moyang tuhh...kekekee