Mar 20, 2011

teragak-agak

hailaa...
amat teragak agak lahh..esok dah start skolah balek..
and for sure la i will get my result for last examination..
whheeww..!it's such the worst thing for tomorrow at school..i'm not ready yet lahh!
and i think that it can suck all my spirit when i see the marks!!
i know i will get mad at all..and gonna be one of traumatic person..
hahaha!!over hiperbola..
no..no..no..
SPM coming soon..
i must work harder..harder..and harder..!

wanda dah mengalami satu perasaan takut yang teramat sangat!!
dan wanda sendiri tak pasti patut ke tidak wanda alami perasaan ni??adakah perasaan ini merupakan satu kebiasaan untuk semua calon yang menduduki peperiksaan SPM?
iyalahh..orang kata..SPM ni lah penentu masa depan kita..
and memang betul lah..exam mane2 pun mesty kite nak tengok keputusan yang bagus ryte?
kadang2 wanda sendiri bingung..
even exam yg penting dah hampir pun,masih ada lagi yang tak ambil peduli..
hurmm...wanda tak cakap la wanda ni memang bagus sangat dalam akademik..takdela wanda nak cakap yang wanda ni memang sangat serius bila study kan?
cuma perasaan risau tu mesty and wajib ada..

cumanya..exam tinggal lagi sebulan dua,masih ada yang main2..
tak study...and ponteng??
yaa..memang ada..
berdasarkan pengalaman wanda dengan abang2 dan kakak2 senior wanda yang lepas2..
hurmm...sedeyh2..
belum ada kesedaran..once again..
wanda tak cakap yang wanda bagus sangat..ada jugak wanda ponteng...
ooopppsss....kintoi sudahhh..hehee...senyap2 okeyh??
harap2..exam SPM kali ni memberi satu sinar dan keajaiban dalam hidup wanda..
menebus kegagalan exam PMR yang lalu..
aminn...
*cepat2 doa untuk wanda..hehee
sama2 mendoakan kejayaan masing2..
=)

Mar 19, 2011

research about TYPHOID DISEASE..

ouhh goshh!!it's such the worst pain ever had!!
being in front of computer...sitting on a chair..searching on mr.google..
and too many facts bout TYPHOID DISEASE...
which one could i choose??
cramped already lahh!!
hailaa...folio..folio...
ini baru secondary school..kalau di universiti?
hadoiii...hadoii....tamau lah masuk U boleh??ceiitt...pigi dahh...ntah pape je..
hohoo...

dah...akhirnye siap jugak la research pasal nih kan...nahhhh!!ini antara hasil2nye..

WHAT IS PATHOGEN?

The first link in the chain of infection is the pathogen.  A pathogen is anything that causes a disease.  Pathogens include:

§         Bacterium (example: bacterial meningitis or strep throat)
§         Virus (example: hepatitis A, hepatitis B, and hepatitis C)
§         Fungus (example: athlete’s foot)


We come in contact with pathogens everyday.  Most of the time our body’s immune system destroys them before they can cause harm.

§         We are considered exposed when we have been in contact with a pathogen.  
§         We are considered infected when a pathogen has entered the body and resulted in disease.  


Whether an exposure results in infection depends on three factors:

§         Dose -  the amount of organisms that enter your body.
§         Virulence - the strength of the organism.  
§         Host resistance - the ability of your immune system to fight infection.

 hahhhh!!nmpak sudah??ini antaranye...kira satu page lah..
hahaa..baru definition je..tak masuk yg typhoid lagi pun...skit2 jadi la..
macam korang nak baca sgt kan?
macam la korang tahu kan??hahaa
it's oke..just nak cakap betape penatnye buat research pasal benda alah nih..
harap2 la biology nanty aku dpat A...aminnn..!!
hehee

apa yang penting...aku nak luahkan...
apa yang aku rasa sekarang nih tau??

credit tu my pakcik google:> sakit gila pinggang aku..!!
rasa macam dh nak tercabut je..!!




Mar 18, 2011

Choclate Give Away For Lucky Sweet Couple

terasa sangat teruja dengan ini Give Away!!
nak join tapi sayangnye...hanya ada gambar dgn best buddy je..
best buddy yg boleh share suka duka..yelahh!
yg sebenar jauh..macam mane nak snap pic together...ade pun member rapat satu kelas je..
boleh sis??hehee..

sbenarnye pic nih dah menimbulkan kontroversi..
bf saia dan gf dia..HAAHAA!!
member pun b'iya edit pic nihh...haisshh!
sejak form 1 until form 3 aku ade di perantauan tau...menuntut ilmu di negeri orang..
berada di Kedah(MRSM PDRM KULIM) amatlah membebankan...bukan ape..aku terpaksa menanggung rindu dekat family tau..sampai lah result PMR keluar..it's such a great things for me..

disebabkan sistem MARA just nak students 6A and above,aku dengan gembiranye nak melangkah keluar daripada mrsm tuhh..hee~ mmg orang sedih bile dapat result teruk macam aku kan?
3A 4B 1C..sape nak??cecite cecitee..
but i have a reason for this..why it's too bad kan??

masuk form 4,aku dah buat pertukaran sekolah...kembali ke tempat asal aku dibesarkan..
Gerik,Perak..huhh!!hulu??ahh..ape aku kesah ryte??
hulu pun hulu la..asal ade tempat tinggal,ade parents,siblings,friends n family yang sayang aku..
title hulu or hilir or muara sekali pun aku tak kesah..aku tak pandang..
still ade kemudahan kan??nyiahahaaaa..
melangkah masuk ke kelas 4sc1 2010 di SMSIS2 sesuatu yg mendebarkan,menggembirakan dan yang paling penting...amat pelik untuk pandangan aku..
u know what??OMG!!gurls and boys...did their own's work..
didn't talk each other??amat menjaga batas pergaulankah??
aku di mrsm..walaupun orang cakap bebudak mrsm nih bebaek je sume..happening la juge..
borak benor benor...hahaaa
but it's ok...bile dah lame..aku yang memulakan perkenalan..hehee..
baru boleh bising eyhh??
but..dalam banyak2 boys...hanya die sorang je yang nak kacau2 aku..
aku tak kesah...*konon dah biase..hahaa
aku pun layan je lah...yela budak kelas kan..takkan nak wat kerek..go on je lah..
dia memang boleh buat kawan tau wa cakap sama lu..hahaa
and tak sangka pulak dengan dia senang je nak cakap pape pun..
hahaa...dia pun dengar je..eh..memang lah...orang cakap mesty la kene dengar..nanty de yg kene makan kasut nak??hahaa..form 4 hanya gurau senda,kacau2...hihiikkss...

naik form 5...
ade je salah sorang drp kami nih nak menggatal..but yg best kan,masing2 tak tau yg masing2 dah ade empunya diri nihh...hahaa...
menggatal memang perkara yang kami lakukan bile bosan..but bukan setakat tyme bosan,ade mase je go on lah..hahaa..serius aku cakap tak pernah terfikir pun nak kapel..yelah..masing2 dah ade..hahaa
hanya skandal separuh masa..hahaa!
tapi kemesraan kami terganggu seketika..kejap jeh tak lame..
sebabnye...jeng..jeng...jeng....
pic yg di atas tuh saia buat profile picture di facebook..
tibe2 kintoi same awek dye pulak..aisihh...
elok je awek dye add aku...aku just apprve je..sebab aku tak salah kan...
dye tanye aku macam2 ouhh...penat aku nak jawab..penat nak tekan keyboard..hehee..
antara soalan yang dye tanye kan..."betul ke awak ade hubungan dengan afiq?"
aku hanya mampu ketawa...ceewwaaahh..poyosss giler..!
aku cite le yg sebenarnye..aku cakap la yg kami ni kawan je..kawan baik..nak kata skandal,satu kelas wan tu skandal dengan wan..hahaa..
bile dah ok..lupe pulak wan dengan bf wan yang skul dekat skolah sains alam shah tuhh..hahaa
gadoh sakan..tah pape je..but sume tuh dah ok..
and now wan pun dah boleh je have fun dengan afiq tuhh..yelah mane ade pape..
juz kawan baek yg boleh ade tyme sedih or happy wat??
wan takde niat lah nak amik orang punye..yg sendiri ade..takkan tak cukup??
hahaa..sekarang nih tengah tumpu for SPM je..
kurang skit kemesraan kami..HAHAA!!
poyo je...tumbuk nak??kuii3x..

p/s:org cakap muka fiq nih macam Black Mentor...yekee??
ade org cakap muka afiq nih muka budak nakal??yeekee..hahaa

ok nak tag tiga org nih..



nak tengok give away nih boleh tekan pic dye..hehee

Mar 17, 2011

milo-facebook-cicak

petang yg membosankan boleh buat aku mengalami tekanan jiwa yg teramat sangat!!
abang and kakak takde,adik pulak suka training bola sesorang dye..
*bajet hebat je..
hobi mak bila dah solo sekarang nih pulak suka menguruskan badan..
gym...gym...gym...
that's her 2nd hose..
OMG!!!what should i do huhhh??
bila dah ade sesorang kat rumah,macam2 la ade dalam kepale aku nih..
lapar,bosan,mengantuk,malas,panas,terik,sakit hati..segala benda ada bile petang2..
waduuhhh..tetibe ase nak minum milo panas pulak kan..
even aku nih tak pandai bab2 keje dapur nih..setakat nak buat air takkan tak rety kan??
*klu cenggini takde sape nk wat menantu..
hahh..ANDARTU  la aku nnty...hahaaa!!nampak sangat menggatal nak kawen..
dengan rasa lemah longlai nye aku pergy ke dapur..
elok je dah jerang air,check milo tengok2 dah habes...
bullshit betul.!aku dah la tengah sangap nak milo..haisshh..

hati meronta ronta untuk bebas daripda benda2 yg menyesakkan nihh..
ape aku nak buat petang??takkan nak lepak?haiyyooo...sudah besar,anak dara pun nak lepak ke??
malu la weyhhh!b'peleseran tepi2 jalan..kecik2 ye la..
tiba2 aku teringatkan FACEBOOK..
ye..tak lain tak bukan,sikit2 facebook..
even dah bosan aku menatap wajahmu..tapi disebabkan aku yg sedang kebosanan nih..
terpaksa jugak aku menatap wajahmu itu..
warna biru je bila aku tengok muka kau!!
tukar la warna muka kau tuh..biru putih..biru putih..
mcam PDRM ..hahaa
ok..seronok usha2 kau kan facebook..
mata aku pun dah saket..

sambil2 menikmati muka kau yg cun melecun tuh..
ada jugak org yg dinantikan online..
gembira..excited...seronok...terharu...
*terharu cekadak kau!!
hahaaa...chatting sebentar bersama dia..
hati dan jantung melonjak gembira..
aku dapat rasa diorang terlompat lompat dalam badan aku..tak boleh nak berhenti dah..
kaki pun bergoyang goyang mesra...sambil dengar lagu yg aku pasang..
nyiahahaaa...betapa seronok nye aku..
tiba2 aku rasa satu benda yg tak kena je dekat kaki aku yang cantik nih..kuii3!!
rase sejuk...merayap rayap..lekat lekit...eeee!!
aku dah tak senang duduk tahu??
masih buat bodoh...but bila aku rasa macam menghampiri ke peha je..
ceytt!!fucking damn hollyshit!!
wahai ENCIK CICAK..*even aku tatau kau jantan ke betina..
ade hati kau meraba kaki aku kan??
eeee..the buruk2 animal yg paling teramat sangat aku TAK SUKA!!!
nak halau dgn tangan geli dgn badan dye la pulak...
dengan pantas aku mencapai suratkhabar yg ade dekat aku tuhh..
nyahhh kau wahai cicak!!
bengong tahlul betul..
sampai sekarang aku tengok cicak rase macam nak tembak2,nak tumbuk2..nak sepak2..
tak suka la kau CICAK!!

kau lah insan yg paling kurang ajar
pernah aku jumpe tahu??
bentuk badan dah la buruk!!shuhhh

Mar 15, 2011

written in the stars


Stay with me
Don't fall asleep too soon
The angels can wait for a moment

Come real close
Forget the world outside
Tonight we're alone
It's finally you and I

It wasn't meant to feel like this
Not without you


Cos when I look at my life
How the pieces fall into place
It just wouldn't rhyme without you
When I see how my path
Seem to end up before your face
The state of my heart
The place where we are
Was written in the stars


Don't be afraid
I'll be right by your side
Through the laughter and pain
Together we're bound to fly

I wasn't meant to love like this
Not without you


Cos when I look at my life
How the pieces fall into place
It just wouldn't rhyme without you
When I see how my path
Seem to end up before your face
The state of my heart
The place where we are
Was written in the stars


I made a few mistakes, yeah
Like sometimes we do
Been through lot of heartache
But I made it back to you


Cos when I look at my life
How the pieces fall into place
It just wouldn't rhyme without you
And when I see how my path
Seem to end up before your face
The state of my heart
The place where we are
Was written in the stars


When I look at my life
How the pieces fall into place
It just wouldn't rhyme without you
When I see how my path
Seem to end up before your face
The state of my heart
The place where we are
Was written in the stars


The state of my heart
The place where we are
Was written in the stars


Mar 12, 2011

K A M I J U A R A !

CONGRATULATION TO ALL NETBALL TEAM!!

under 18 SMKSIS2>JUARA!!
under 15 SMKSIS2>NAIB JUARA...

heeheee...semangat aje bila jadi juara!!
mehh2 tengok aksi2 juara kita nih...cayalaahhh

sebelum perlawanan bermula..
muka baik sikit dekat pihak lawan..

perlawanan pun bermula..
antara SMK SULTAN IDRIS SHAH 2 VS
SMK KENERING..

pemain snsis sdg menghalang pihak lawan..
hiyyaaakkk!!dpt jugak bola dekat aku..
sedikit kucar kacir..cehhhh!!
captain smsis sudah terbanggg!!!ceyttt..
smsis berjaya menghalang pihak lawan drp
menjaringkan gol..

setelah tamat perlawanan...
SMSIS2 berjaya mengalahkan SMK KENERING..
jadi...keputusan muktamad ialah SMKSIS2 GERIK ADALAH JUARA!!!

ini adalah wajah2 setelah tamat perlawanan..




gedik je due ekor nih..hehee!!
ini kaki gosip+kaki mengutuk sudah mari arr..
ketidakpuasan hati terhadap pemain lawan masih
berbekas..*mnang bersyukur..!hahaa
HAPPY ENDING!!!

Mar 9, 2011

farewell examination paper...

hollaa2..!!!dah lama tak update kan??ni sume salah internet!!*dushhdushh...
and ini semua kekangan waktu..aku sedang exam seketika..heheee
okeyy..mentang2 esok free drp paper exam jap..online je kojenyee..
tapi kan..macam2 jenis plan ade dalam kepala otak aku tau..
antaranyee..
esok taknak pegy skolah
nak online puas2..
nak tengok bola MALAYSIA vs PAKISTAN
nak jadi tikus dapur..
nak tolak semua buku2 yang memenatkan

ok...banyak cantek plan kau wan!!baru nak amik spm dah mengada-ngada..
antara yang tertarik sekali hingga menjadi teh tarik..
mestilah nak tengok perlawanan bola weyhh!!
heheehee...first game dah menang 2-0..
kali ni kalau buleyhh...bagi la sikit je lagi...
3-0 je..tak banyak...hahahaaa!!
banyak cantekk hidung kau kan tak banyak??wahwahhh....ce try maen...heheeekk
tapi tak mustahil kowt kan..kuii3..
hepy la kejap kan esok takde paper exam..but lusa tu ade balek..
malas betul lahh..wwuuuu!