Apr 30, 2011

cabut lari!!

kem physic??ouhh..sorry ye..
saya pergi sebab nak mengikuti kem fizik..bukan kem additional mathematics..!
kami ikut apa yang surat pemberitahuan tu bagi..
diorang nyatakan kem fizik.
tapi..tapi...tapi...
kenapa bila dah sampai dekat tempat tu,add math yg diajarkan??tak patut..
bila ditanya,physics diajar pada waktu petang!!
how dare hahh??
sesak otak kami nak terima banyak benda!!isshh...tak suka lahh!!
for the beginning,sesi pengajaran memang best lahh kan!!
but bila dah lama2x..kami semua bosan and mengantuk!!
nak dijadikan cerita...kami plan nak balik after lunch..
lunch memang mantap la menu die kan!!
ayam masak merah ouhh..mmmmppphhh!!
marvelous!!!
then....
bermulalah segala perancangan gila kami!!
tak kira laki ke perempuan,semua balik...
yang bestnya..semua budak sekolah kami lahh...HAHAA!!
wahh3x...berkonvoi pula ye..

dengan muka tak bersalah...kami menuju ke pintu masuk sekolah menengah teknik ye..
elok sampai je depan pintu masuk,pak guard pergi tutup pulak pintu tu..
and bila patah balik,dia bukak pulak..last sekali ada lah seorang hero ini..
selamberrr dekkk je..!!udah rupe bawak sekampung!!ishh3x..melampau betul korang2x ni ye!
*x sedar diri dia pun sama..

adegan cabut lari bermula...dah tak kira pak guard tu buat report ke x..asalkan kami berjaya sampai ke rumah..miahahaaa!!

comelnye diorang ni lari ye..hahaa!!
so..biarlah mereka mereka yang lain meneruskan perjuangan...
dalam mempertahankan ilmu!!yeeaaahhh!!!chaiy0kk ya korang!
:)

kenapa nama menjadi isu??

errkk??nama pun nak jadi isu ke?
kenapa..?mengapa..?bagaimana..?
macam mana tiba-tiba nak kecoh nama MISS WANDA yang saya guna?
puncanya daripada mana eyhh??

wahhh...lebih-lebih pula soalan ni ye..
miss wanda pun tak tahu la..ramai yang bertanya..
puncanya..selepas mereka-mereka ini menge'LIKE' fanpage Miss Wanda di mukabuku sebentar tadi yee..

ini antara soalan drp cik ziehah kite ni..
miss panda dye kata?ouhh...miss panda tu hanya untuk rakan saya saja..
nak tahu sape?biarlah rahsia dulu...
ok...F.Y.I..kawan2 miss wanda yang ada di kelas saya saja tahu apa sebenarnya maksud wanda nih okeyy..
hahaa..so yang bertanya tu mesti la kawan2 miss wanda time sekolah rendah and di mrsm pdrm kulim kan..haha!!
memang penuh dengan tanda tanya la bagi diorang!!
actually,miss wanda malas nak kecoh la pasal nama ni kan..normal la tu bila dengan kawan2..
beribu-ribu nama panggilan boleh kasi..hahh..mau apa??
capang??juling??capek??ntah ape lagi kan..
ini semua bermula daripada member lelaki kelas miss wanda lah..
diorang panggil miss wanda nih 'dagu'..
hahaaa..kejam ryte??
bila ditanya sebab apa panggil dagu,diorang cakap.......
woouuhh!!nak cakap ke??
biarlah rahsia dulu...HAHAA!!
kalau dah curious sangat nak tahu tenung dagu miss wanda lama2 dalam gambar..
kehhkehhkehh....senang cite kan??
and bila panggil dagu nih macam tak best le pule kan..
so...memandangkan nama saya WAN di depannye...
digabungkan wan and dagu menjadi WANDA..
melet0pp gitu!!
meletop ke??hahaa..dah2x..sikit je tahu cukup..
nak tahu tenung dagu miss wanda lama2x..
HAHAA!!
cheers~~

Apr 29, 2011

sungguh kejam!!

oraitt..miss wanda dah bertukar angin ke lagu indonesia pulak...
haisshhh..sejak bila suka dengar lagu seberang entah??
ce dengar..ce dengar...
best tak??hehee..miss wanda terpikat dengan melodi and bait-bait lagu ini..hehee
ni ade lirik lagu sungguh kejam..

ku mencintaimu lebih dari nyawaku
bahagia kau pun dengan cintaku
sepakat mengikat janji untuk saling melengkapi
bagai fajar menjemput sang embun pagi

* mengapa kau menghilang
menghindar dari cintaku
mengapa kau robohkan
dan meremukkan jantungku

reff:
sungguh kejam kau meninggalkanku tanpa perasaan
di kala hatiku merajai hatimu
ku mohon kau jelaskan padaku sebab apa kau meninggalkanku
bukankah kita berjanji untuk sehidup semati

kau pun begitu bahagia di pelukanku
hingga cinta kita bagaikan pelangi

repeat *
repeat reff

bukankah kita berjanji untuk sehidup semati

Apr 26, 2011

bila dah sampai tarikh 'KERAMAT'

hari ni saja 5 orang sambut kelahiran masing2..
oopppss!!bukan kelahiran anak ke ape ok..
maksud miss wanda sambut ulang tahun kelahiran ye..
yang HAPPY BIRTHDAY tuhh..hahaa!
semua HERO aihh yang menyambut nye..
korang dah tua..yeyy!!=)
wan nak wish juga la even ada yang tak kenal kan..apa salah nye mengerat-eratkan lagi tali...
hehee..tali percintaan persahabatan..!

so,
disini miss wanda wants to make a wish for all of u lahh..!
selamat hari lahir kawan2 ku yang menyambut ulang tahun kelahirannya hari ini..
*kawan2 mukabuku*
SEMOGA...
dimurahkan rezeki,
dipanjangkan umur,
dirahmati TUHAN(ALLAH)
memperoleh kejayaan dunia dan akhirat
berjaya dalam apa jua bidang yang diceburi!!
AMINNN.....


semoga lebih matang dalam menjalani liku2 kehidupan di dunia ini..

some wishes..

terliur pule tgk kek nih..
nahh..ambik la lilin sebatang sorang!!

semoga berbahagia selalu!!

Apr 24, 2011

masa untuk berangan!!

haa...petang2 macam ni la rasa malas kan?
and for sure rasa mengantuk dengan semula jadi nye hadir..
so korang rasa nak tidur??
and impossible la letak badan atas katil terus lena kan??
ape korang buat hah before lelap tu??
tapi rasanya bagi miss wanda,petang2 kalau mengantuk susah sikit nak berangan before tidur..sebabnye panas kan??hahaa..letak je badan terus mengeluarkan bunyi2 yang tidak menyenangkan..
bunyi apa tu fikir2kan lahh..HAHAA!!
tapi harini tiba2 je miss wanda rasa macam nak berangan di petang yang terik nih..
berangan ape lah miss wanda ni oihh??
haa...ce tengok nih!!
ce tengok..ce tengok...!!

perasan sudahh kan??
ade lagi??haishh..
haaa..miss wanda nak jadi gadis litar??hahaa!!bukan ok!!
cuma miss wanda dah x sabar nak bawak kereta!!
yeeaahh..orang suka berjalan kan?
'merendekk' je k0jenyee...SPM pun x lepas lagi..haha!!
so...duduk2 lah kejap dalam kereta mak punya kan..
kuii3x...
*tak sabar sudahh...
yeyyy!!

Apr 23, 2011

dua pasang kembar berdebat & bercanda..

ouhh..dahsyat2..tiba-tiba je nak bergaduh kenapa ni?
aceli bnda nih dh terjadi beberapa hari lalu..hehee..
kasihan juga dgn sepasang kembar ini...
sbb nye dye punye kmbar lg sorang tuh xde nak back up dye..haha!!

permulaan gaduh..
pasangan kembar WAN memeningkan kembar ZARITH SOFEA
then..,
dh mula merapu skit..


lastly..dh x larat..
dh terbongkar juge..x mau la buli lame2 kan sbb dye pnye
kmbar xde..hahaa!
sbenarnye pergaduhan nama yg sama sje..bkn kembar ye kami..umur pn lain2..
and for sure,mak ayah pun laen..takde yang same..
cuma skolah je dulu sama..hahaa!!
apa2 pun..terbaek punye senior yg pernah aku ada..
(;

Apr 22, 2011

budak-budak amat menyeronokkan

tiba2 je tengah online ade orang tanya aku...
dan soalan dia tu memang sangat mengejutkan aku..haisshh!!
aku terkejut jugak nih..dia ingat aku ni babysitter ke??
ke dah ade ciri2 sebagai seorang ibu??ouhh...semestinye YA TIDAK!!
and yang membuatkan aku pelik,dia boleh cakap yang dia tak suka budak2 langsung!!
TAK SUKA LANGSUNG!!
wajar ke dia ada perasaan macam tu??
bohong lah kalau tak ada keinginan nak main dgn bebudak kan??
takkan la jumpa budak terus sepak kot??
pelik2....
aku memang suka teramat sangat gila dengan budak2 ok!!

afiq,syahmi & qaseh..
wahh3x cik fana..!
pic nih di capture sehari after kelahiran..hehee!!
little brother kpd cik fana yee..
ok dah..skit2 ckup..anak sedara belambak!!anak sendiri takde lagi..
hahaa!!
aceli kan..dis year family2 sebelah my mom memang 'aktif' ye..
selang berape bulan ade je yang melet0pp!!hahaa..
and yang paling sy0k...semuanya 'HERO'..
alhamdulillah...bertambah la kaum adam dalam dunia nih...=)
ARMAN HAZIQ,AUFA RIFQI..
and dua org lagi hero belum dikenal pasti lagi nama mereka..hehee!!
waahhh..aku pule yg excited!!

so..kepada tuan yang bertanya,hargai lah sikit kehadiran insan2 yg tak berdosa kat dunia nih...yang masih lagi suci and belum mengerti..semoga terbuka pintu hati kau wahai hamba ALLAH!!ishh3x..
and ini budak yang paling gemuk and penuh saturated fats nye di pipi..HAHAA!!

meor akif rayyan!!kegeraman oleh ramai orang!!
aset:pipi belon!!
hailaa rayyan...tulah kamu..keluar2 terus tem0kk!!ishh3x...
ganas je muka..=P

Apr 17, 2011

AMMAR BAGI HEADER BLOG PERCUMA

blog's creator own..
yeyy!!excited sesangat dgn header yg ammar nih buat..
cantik!!meletop!!gedebabomm!!ceceehh..hehee

saya pun mahu tau..nih pic choices..





for tema warna>tak kesah la...asalkn sesuai dgn background..=)
ape yg nak ditulis: miss wanda
     : reality is more cruel than imagination
tema header: nak yg nakal la klu boleh..tak bape nk rety plih themes nih..or ikut ksesuaian ammar lah..suit with my background..hehee..
ok..ini saje lah..tamau lebih2..nnty nmpk srabut..
thanks ya bro..
(;

budak KL pulang kampung..


 kamu selalu buat hati saya gembira...
hari-hari saya penuh dengan gelak ketawa...heyy budak kecik!!
amboi2x..dh pandai kasi p0sing maut eyh??
budak KL balek kampung..begini le jadi nye..habis nye di bedal duduk atas tanah..batu pun mau main kaa??
aiy0kk..!!

buah kelapa pun jadi??
hehee..tak dapat bola,di goleknye buah kelapa..sampai dua biji di kebas..*sebiji lagi ada di depan yee..*
hoii cik fana...atok kamu amek buah ni untuk minum la sayang oii..
kau buat jadi mainan ye??waahh3x..
takpe..mama kamu tengah berpantang adik baru kamu..
memang tak boleh nak control kamu la ye..tapi yang jadi mangsa nya..
makcik2 kamu la..hailaaa..
rumah dkat KL takde halaman sebes0r ini ye??
dilepasnya gian kamu berlari dekat rumah at0k kamu..
at0k kamu dah tak larat nak jaga lahh..
nnti AIMAN HAKIM ud0h bes0r..bergaduh la kome berdua yekk..
apa2 pun..i sayang kamu lahh!!

Apr 16, 2011

just having fun with them!

hey my sweet and charming readers!!
bila dah tensyen,apa yang selalu korang buat?
menjerit??makan dlm kuantiti yg banyak??menangis??mencari tempat mengadu??bersiar-siar??or anything else??
hailaa..for me,there's only the best way i did..
nak tahu ape??hehee..memang boleh lupa semua tekanan tau..

the siblings..
mr GEMOK,mr MONTEL n mr BUNCIT..
my favourite always..
hanya kerana ikan,begini jadinya..
takut sama mak..wheeww!!
tempat makan gila loaded!!
ontel rehat seketika..
en buncit lapar..tunggu makan tuhh!!
so...apa rasa anda??heyyhaa..that's mean...
wanda kalau stress mesty cari adik beradik nih la..for what??heyy..main dgn pet boleh hilang semua rasa stress tau..rasa benci kat sapa2 pun hilang begitu saja..cceewwaahh!!poyoo!!yekkss..
kucing pun boleh lah dengar luahan hati kita..cuma dyorang tak reti nak kongsi rasa ja..hahaa!!
kan..kan..kan...??
sayang lah uolss...
hee
(;

Apr 5, 2011

injustice in providing education ..

before that,thank you for having hurt us as a young girl who is in search of knowledge..your actions can't treat our hearts are very disappointed..and now you have made my day as a day to engender ill will..until now still can't eliminate this feelings..i'm very2 angry with you..!!

dh ade rasa nak makan org je..!!
luckily..i have an ostrich to share with..!!
hehee
fortunately my sister there to express my feelings..besides that animal..miahahaa!!
thanks ostrich cause u gave me a chance to give your 'dinner'..
hehehee..

Apr 3, 2011

when hungry over all..

kami pulang dengan kekalahan..
tapi kekalahan tidak memberi sebarang impak yg mendalam terhadap kami..
pertandingan debate dlm bhasa inggeris ala parlimen berakhir sudah..
memang tak pernah dibuat orang!!
kami kalah tapi GEMBIRA!!
wahahaaaa...
ce tengok teamwork yg laen..kalah je monyok seminggu!!
tapi kami relax seyhh..
siap boleh enjoy lagi!!
nak tahu apa kami buat??
jeng3x......





heee~amacam??bagus tak kami??
siap enjoy lagi walaupun kalah ok...hahaa!!
asal buat perangai je tutup lencana sekolah..dushh dushh..mesty la kene tutup..
malu lah nnty..hahaa!!
ape2 pun..kitorang memang have fun ok!!!
miss u all lahh...

p/s:first trial nak m'edit pic nih..hehee..

Apr 2, 2011

am I lucky to have you?

never say never
it's a right way!!
i've got my paradise!!thank to ALLAH..
if something we never want to become a reality, we must strive toget it ..
surrender is the key to our continued failure to achieve goals in life..
we need someone who can inspire us to continue to pursue thegoal ..
maybe friends, parents, teachers or relatives .. but in school,teachers and friends is a priority for us to refer ..
I am grateful and proud in my life, I have a friend who can be together in love or sad .. they always give the words of the spirit when I'm losing .. and together we share a personal success.
we never feel jealous or vindictive to each other ..
We also need each other to ensure that what we want to have perfection in our eyes and the eyes of others ..
no one can separate the friendship and camaraderie we ..
only death that separates us ..
I love you all ...