May 30, 2011

Kenapa guna nama blog tu by MTT


nak join klik sini!!
hye..hye..!!
sekarang baru terasa rajin nak menekan keyboard untuk segmen from MTT ni..
hye MTT!!(salam perkenalan..hehee)
nak tahu sebab apa boleh timbulnya nama blog MISS WANDA ni??
segalanya bermula disini...
2010...tahun ni macam nak ajar MW cara berkenalan dengan kawan baru pulak ouhh..
fyi,last year saya form 4 yee...mashehh muda lahh!!pucuk muda tahu..
hahaa..!!
okeyhh...pendekkan cerita...
MW masuk lah kelas yang disyorkan..
dah kenal semua member...selok belok sekolah baru ni..
kenal cikgu2x..,and cikgu disiplin yang penting....hahaaa!!(nampak sangat muka budak suka buat jahat!!)dah sampai pertengahan tahun tuhh..start naik kepala dahh...
merayau kelas sana..merayau kelas sini..
sembang dengan member pun main lepas je..
sampaikan ke fizikal tubuh badan pun ditegurnya...member pun jenis open je..
but just untuk pengetahuan laa...masing2x meningkat remaja..
sampai laa satu part nih..
ade la sorang member laki MW nih..tiba2x je panggil dagu..
haaa...dah nampak permainan die tuhh...
and MW pun pelik lah kan..ape motif dye pnggil dagu??
lama sangat MW tak tahu tau motif dye panggil macam nih...
sampai hujung tahun,dia cakap...
MW punya dagu kann...kann...kann....
dagu saia lebar??!huhh!!'shock' seketika!!
rasa ingin tahu tu ada lagi...
tanya la dia apa yang lebar nye...then baru lah jelas...
dia berkata-kata..cceewwaahh!!
dia cakap...takdela lebar sangat pun...tapi lebar la jugak..(ayat keling dahhh...)
sebabnye..MW kan tembunnn!!!jujur ouhhh...hahaa!!so nampak lah sisi2x tembun itu..
lagi2x bila MW pakai tdung...pin pulak kan..hahaaa!!tu yang dagu nampak lebar tuhh..
but tak kesah lahh..sume dah open...hahaa!!
classmate pulak pandai+cerdik+pintar=suka pekena orang!!
taknak panggil saya dagu sebab nampak macam tak sedap je kan..
so....
memandangkan nama MW ialah Wan Nursyahirah...
diorang gabungkan...
WAN+DAGU=WANDA...
sampai sekarang ye terlekat nama wanda tuhh...
kompem habis sekolh nanty aku rindu korang semua!!!hahaaa!!
so..
ini sajalah...saya hargai nama yang kawan saya bagi ituhh..
saya jadikan nama blog saya..hehee!!

p/s: moga2x dapatlah review drp MTT ye..nak tahu sape kawan laki saia yang gonjeng itu??
nak tengok rupa paras yang tak hensem ituhh??takpelahh..lain hari..
heheee..~ :)

amat teruja!!

atoyyaaaiiii....
macam mana lah Miss Wanda boleh terlupa nih??
tulahh..seronok sangat tengok konsert final mentor kan...
puas hati kan tengok salma menang??
sampai kan Miss Wanda join segmen abg Ben Ashaari pun dah terlupa..
online je tadi terkejut tengok ade 6 komen yang sedang tunggu approval dari saya..
and terkejut jugak dengan peningkatan followers blog Miss Wanda ni..
sebelum nih 150 je..
tupp..tupp...tadi dah jadi 156..
alhamdulillah...
tengok tuhh??tak percaya je bila naik mendadak..
and di kesempatan ni jugak..MW nak ucapkan terima kasih banyak-banyak untuk abg Ben Ashaari yang dah banyak membantu blogger2x newbie or yang dah otai naikkan blog masing-masing..
apa-apa pun..MW selalu berpegang kepada prinsip berblogging..
biarlah terkenal kerana kreativiti penulisan kita...
bukan sekadar tulis merapu-rapu...
but mintak orang follow bukan main lagi dok heboh sana,heboh sini..hehee!!
MW masih lagi merangkak nak explore benda-benda yang boleh menarik minat orang lain untuk mengikuti penulisan MW ni..
but for now,tak dapat lagi nak buat semua tuh..
sebab ada satu benda yang paling penting lagi nak difikirkan..
SPM!!
exam ni la satu-satunya penentu masa depan MW nanti..
nak berblogging pun ada hari2x tertentu je..
need to study more..
btw,thanks kepada yg sudi follow ye..
and jutaan terima kasih untuk abg Ben Ashaari yang dah banyak tolong promosikan blog MW and blog yang lain..
salam sayang..~
=)

May 29, 2011

BEN ASHAARI REDAH BLOG BARU JER

Santai Bersama BEN ASHAARI
ok..kali ni join segmen lagi..
nak join??meh klik sini
segmen ni memang amat special untuk blogger baru and khusus kepada blog yang ada follower bawah 500..
yeeehhaaa!!join..~

May 28, 2011

geram sangat & boleh percaye ke?

korang ni..suka sangat dengan ape ke bende hentah laa..
buat duit dengan hanya log in facebook??
lepas tuh tag gambar hape ke bende hentahhh!!haishh!!
serabut la..
tag gambar sampai berpuluh-puluh..ta caye??

ingat kan hape la sampai 31 photos kan?
sekali bukak...
benda-benda yang menyakitkan hati wan je..
taksub sangat ke sampai nak duit dengan cara mudah??
duniaa....duniaa...duniaa...!!
itu dunia satu..
ni lagi satu..
dapat duit melalui dunia internet nih boleh percaya sangat ke??
even dari company yang memang diluluskan ke hape ke bende ke..
better tak payah la..
baik usaha sendiri cari duit..
tak suka betul wan!!

buat lah tabungan sendiri beransur-ansur..
bak kata pepatah melayu lah kan..

"sedikit sedikit lama2x jadi bukit.."

tak gitu kan??

THE FACEBLOG GEMPAK BLOGLIST(JUN)


Selamat pagi semua!!
saya dah join bloglist untuk jun ni..
nak join???jom meyhh!!
;)

May 26, 2011

jangan marah atau terasa hati kalau saya...

ade ke blogger yang nak marah aku?
ade ke blogger yang terase hati dengan aku?
aku takde la hot sangat..takde la femes sangat kan?!
or senang cite RETISSS!!

ok..firstly,wan nak mintak maaf dekat semua followers or yang singgah and lalu-lalu kejap dekat blog wan..
and yang menconteng-conteng shoutbox tuh kan..heheee!!
ok..wan bukan taknak follow korang..cumanya...
dah limit je..
hehee!!
tapi..
if korang sedar or tak..followers tak membawa ape2x maksud pun..
asalkan penceritaan korang tu menarik and sampai kepada pembaca je..
(but terpulang kepada diorang nak follow atau tak)
kalau wan tak kesah ade bilangan follower naik ke tak..sape nak bace,just read it!!
sape nak singgah,singgah je la..
rumah ni takde pintu..so always terbuka..hehehee!!

and..FYI,wan akan singgah blog korang tu okeyh...
but i'm as a silent reader..
kalau tak pun,wan conteng dekat shoutbox korang balek..
ingat wan ta boleyh conteng ke??hahaa!!

untuk someone yg berkenaan..,jangan lah terasa hati..
dun worry..wan selalu tunggu entry terbaru daripada kamu..
and janganlah terlalu mengharapkan wan sangat..
kadang2x wan pun bercelaru jugak time nak hapdate blog nih..
bagi wan,ape yang seronok sangat pasal blog wan entah la..
btw,thank you kerana menjadi follower setia untuk Blog Miss Wanda yee..
wan amat2x menghargai kamu!!

p/s: dah rasa macam hape je bila ade jugak followers yang terase dengan saya yang tak lah dikenali langsung!!hehee..but,itu hak masing2x ye..
sampai terase sebab tadew nama wan dlm senarai follower blog dia..hahaa!!

*sudah..sudah..jangan bangga wan..

tapi hakikatnya terkejut..!!=)

May 23, 2011

kalau ditakdirkan...

semenjak dua menjak ni kan...aku selalu terfikir..

mak long aku dah ada cucu...
mak ngah aku dah ada cucu..
mak lang aku dah ada cucu..
makcik aku dah ada cucu..

tapi..

mak aku(maksu)..??
agak2x bila abang aku nak kawen yek??
abang dah kerja dah punn...
ehemm2x...*belanja sikit adik2x kau nih..hehee
tanggungan mak aku pun dh kurang..
yelah..takkan nak suruh kakak aku kawen kot??
dia tengah berusaha mengorek segala ilmu lagi nih..
dahulukan yang sulung kan lebih afdhal..??
*orang kata lahh..hahaa!!tapi kalau dah jodoh bongsu pun boleh je langkah bendul..

abang...
awek pun dah ade..
duit pun dah ade...
gaya pun dah ade..(paksa rela je aku cakap nih..hehee!!sebelah-sebelah..)
handphone pun setiap 0.001 saat berbunyi..
gambar pun dah ada sebagai bukti..
lagi??entah le..

kakak..
pakwe pun aku tatau la ade ke tak..
mysterious je org nye...(tp ramai laki nk test dia..tatau la kat mne cun nye..??hahaa..jgn marah kak..comel semalam..hahaa)
umur baru 22 tahun..
ilmu pun sedang di cari..
handset tak pernah busy dgn laki pun..
tunggu 24 jam baru ade bunyi mesej..hahaa!!
so..
layak ke dia nak kawen sekarang??
impossible..

so..dah nampak permainannye...ciri2x banyak kat abang kan??
abang..kawen lah!!
tak kesian ke tengok mak asyik bergambar dengan cucu sedare je hah??
bila nk ade gambar dgn cucu sendiri hentahh le..
kalau ditakdirkan...abang kawen..
kompem 40 hari 40 malam buat kenduri kawen!!!hahaa
umah mak-mak sedare semua dh ade kenduri ye..
rumah kami je.
bile nih..bile??

kalau dilihat semula gambar2x mak..
happy je dgn cucu-cucu sedare nye..
tak caye??
ce tengok nih..

cik piah oihh..ganti david arumugam ke??

afiq,sedondon dgn pahsu..
sukenye kamu hana..
erkk..tengok tuhh..heppy je muka mak...
hepy penuh makna ke??hahaa!!
aduhh mak...kalau dgn cucu sedare pun heppy beben0r gayanye..
cucu sendiri nanti entah macam mane yek??
lupa segala isi rumah..
hahahaa!!

p/s: sebenarnye aku yang tetiba je berangan nak ade kenduri kawen kat rumah sendiri..sambil dok berangan,belek2x,selongkar2x segala folder yang ada dalam comp nih..terjumpa gambar mak saya dan cucu2x nya..oooppsss!!cucu2x sedare ye..=)

entah2x sekali terkena dekat aku yang kene kawen dulu..haiihh!!simpang!!
tak gem0r teman!!hahaa

May 22, 2011

try for these....

ok..dah berapa hari tak update blog ni kan...
kasihann...
harini wan nak update..
tapi..
taknak cakap pape..
just nak share...








ok tak??kalau tak oke..do leave ur comment..
if ok,just smile when u see these...
=)

p/s: situasi sebenar..kami baru lepas habis makan kenduri kahwin..pengantin pun tak posing macam kami..hahaa!!

tu je nak share..
enjoy yaww!!

May 19, 2011

truth or dare?

yeaahh!!

TRUTH OR DARE??

sape pernah main game nih??mantap siott!!hahaa..
wan sejak kebelakangan suka sangat pekena member2x dengan cara nih..
kita dapat tahu kan sape yang sebelum ni tak puas hati dengan kita..
sape yang pantang dicabar..
perrgghh!!memang meletop tip top lah kan??
tadi,before jawab paper1 biology..
game ni diadakan ye..untuk memeriahkan suasana..dan melepaskan tekanan..
hahaa!!

peserta permainan: bella,fatin,elina,rafini,zafri,afiq,faiz dan wan..

wan: truth or dare??
elina: truth..
wan: apa yg kau tak puas hati sangat dengan aku?
elina: aku sebenarnye menyampah gila bila kau senyap..muka kau masam and nampak sombong!!
(dengan jujurnya...)


elina: truth or dare?
rafini: dare..!(dengan yakinnya memilih)
elina: kau pegy cakap dekat zabidi..'saya suka awak..'


dengan masa yang lamanyaa....
rafini pergi kat zabidi dan meluahkan perasaan 'palsu' itu..
(mestilah palsu nama pun main)

rafini: truth or dare??(kali ni aku pulak kena!)
aku: truth..
rafini: sebanrnye...apa perasaan kau dekat afiq??
aku: (dalam hati..gasakkk!panas dah ni..)sebenarnye aku suka afiq..tapi bila face to face takde la rasa malu ke ape ke..open minded sudahh..


aku: truth or dare?
afiq: truth..
aku: (aku bagitau dulu aku nak tanya soalan bodoh)apa perasaan kau kat aku??hahaa!!
afiq: (dengan pantas menelan segala air yang ada) ok..sebenarnye aku takde rase pape pun..aku anggap kau and semua ni kawan baik aku je..aku suka kawan dengan korang..


p/s: serius eh aku tak rasa kecewa pun..sebab aku pun selalu sangat menggatal dengan member laki lain..lagi pun aku cakap depan afiq je..tanpa rasa malu..ngee~~
afiq pun relax saja..lepas tuh siap boleh sayang2x lagi..aduhh..
aku takdela nak berjiwang sakan tau..geli lah aku!!=P

banyak lagi soalan pedas kami okeyhh!wan hanya berpakat dengan cik bella je..
bab2x jahat laju je kami..=)
so korang...
ape tunggu lagi??
don't u want to try it??
seriously puas hati tahap pakcik jual sayur lah kan!!
terus terang..
berani...
perasaan malu semua dibuang ke tepi..
maruah diri tercalar seketika..hahaa!!
tapi..ape aku kesah??
sekali sekala buat kerja gila dengan member sekelas..
walaweyyyhhh!!!
wan bagi yang truth je la..
yang dare tadi memang teruk diperlakukan..
tiada sudah kehormatan diri..
wooohhh!!
dahsyatt sihh..hahaa!!
takde le sampai nk bercium berpeluk sakan ye yang pasti!!

May 18, 2011

harap kawan je ramai...

daripada aku membebel butang follower hilang..
baik aku luahkan ape yang aku rasa...
korang mesti tak perasan kan??but kalau perasan pun buat tak tau je..
tapi harini wan memang nak kene amik tahu!!
sebab ape??
sebab wan rasa..'apa semua ni?'

apa guna kawan beribu kat facebook??
ok..jangan marah lagi..sabar..sabar...
wan tak kesah la kawan ramai pun kat facebook..walaupun wan tak kenal,tapi kebanyakannya bila ditanya,diorang akan kata..'saya kenal awak melalui blog awak yang saya follow..'
and..'saya dah kenal blog,nak la kenal tuan dia pulak..'
alhamdulillah...kenyataan2x semua tuh tak membuatkan wan bangga pun..
sebab maybe diorang pun macam wan jugak..
jumpa je blog yang menarik,yang hebat perincian dye,mesti la wan nak tahu jugak sape pemilik dye kan??
tak salah..
contoh macam blog Amal Espraza,Bro Framestone,Ben Ashaari,Nisa Menaip,Atiq Salleh and Elis Wanie..
ramai lagi yang hebat2x...
semua tuh wan add diorang..kalau nak tahu,blog diorang amat2x lah menarik untuk dibaca dan diikut selalu..hehee..

sebenarnye berdasarkan apa yang wan nak cakap..,
kaum hawa dekat dunia nih...
yang ramai sangat suka tunjuk 'aset' menarik diorang tuhh..bagi wan,perempuan yang macam ni selalunya lelaki lah yang suka add kan..
yelahh..lelaki kan kalau nak test baik aje...iman lelaki tak kuat pun..
punca???
sebab adanya perempuan yang suka dengan 'aset' diorang..
bila snap gambar,muncung sana,muncung sini..
baju singlet or berkemban style??
it's not a big problem if non muslim okayhh??
tapi kalau dah gadis melayu yang buat macam ni..macam mane pulak??

wan takkan cakap yang wan ni PERFECT 100% taw..
wan pun ada jugak nak memuncung nye..
teringin jugak nak buat mulut itik..wekkk!!
but takdelah sampai mahu pakai short pants,singlet or wateva yang boleh menampakkan segalanya..
kalau dh dressing macam tu,just keep it as privacy lahh!!
tak payah nak upload sana sini dekat facebook,blog or ape2x je..
kadang2x yang dress macam tuh dalam bilik pun nak snap tangkap gambar..upload masuk facebook..
motif..??motif..??

so,kalau setakat kawan ramai,but takde functionnye...
baek ta payah!!
wan pun ada ramai jugak yang wan tak kenal add kat facebook..
but bila usha info ke ape ke,wan dapat tahu yang diorang nih pun kawan dengan kawan wan jugak..
even tak kenal n tak pernah jumpa pun..,wan layan sebagai sahabat saje le..
sahabat je ok??
but if yang lain2x yang dah terlanjur di approve tuh..
wan guna alternatif lain...
nak tahu ape??
wan suruh diorang like fanpage wan ye..
hahaa!!jahat..jahat..
ni hah fanpage saya..
ramai2x like page miss wanda nih..
ini untuk sape2x yang takde blog and yang wan tak knal la..wan buat cara jahat skit..
cari point nak borak dgn diorang..hahaa!!nanty diorng kecewa pulak add wan but wan tak layan..
p/s: yang ade blog pun harus dan wajib like ye..ceewaahh!!takde2x..gurau je..hehee..tiada paksaan..=)

and ada jugak yang seronok add orang tapi tak tegur..
motifnya??
nak tambahkan kenalan je..bagi nampak hebat kan bila kawan ramai??
rasa macam up la sikit kan..bangga je,,,
padahal..tegurnye idak pun..

nota jari: wan pun suka add jugak..but add blogger!!hahaa..nak add orang lain rasa macam tak yakin..kihh3x..
wan suka approve org sebab wan takut diorang kecewa..ceewwaahh!!!bajet 'hotstuff'..
yelah,kadang2x junior wan,senior wan,member wan..and ramai lagi lah kan..=)
siape mahu kenal wan mari2x..add wan..k0mpem di approve dgn kadar segera..!!hahaa

May 17, 2011

mahalnya!!

woowww!!!mantaplah...
blog kite pun ade harga tau...hurmm...
blog wan amat sangat mahal!!
erkk..!!
mahal ke??
ce cite ce cite...

meh sini..
mahal ke??
klik gambar untuk tidak kelihatan terbantut..hehee
RM 3,594.60...
ffuuuyyyooo!!!manyak nye...hahaa!!
banyak ke??sebanyak mane pun harga,rasanya ada yang lagi mahal berpuluh ribu nih kott..
hehee!!

kalau korang nak check harga blog korang...


nak thanks untuk Cikgu Muzik yg sudi berkongsi...hehee!!! 

May 16, 2011

segmen hentam menghentam!!

okey..kali nih..miss wanda nak buat segmen hentam menghentam..
wahh...dsyat je bunyi kan??
nak hentam blogger mane la agak2x..
senang je..meh sini nak crite ke mengkeme semua nih..

syarat-syarat..
1.copy paste header miss wanda and link kan ke entry segmen ni ye..
2.just mulakan je cerita hentam menghentam korang....sabar dulu...bukan nak hentam sapa pun...maksud aku..kritik,komen,kutuk..and pape je la yang seangkatan dengannye tentang blog MISS WANDA.diulangi...
BLOG MISS WANDA SAHAJA
jangan nak gatal pegy kritik2x blog orang pulak..
3.kome korang...kritikan korang...mesty lah berdasarkan pendapat korang..*mesti lah takkan berdasarkan pendapat jiran bangla sebelah umah pulak??haha
tak kesah la nak komen apa2x pun..susunan widget ke ape ke..penulisan ke..lantak kome lehh..
mlas nak cakap banyak..hahaa
4.bila korang dah puas menghentam saya,letak link korang dekat ruangan blog ini..*boleh join kaki mengutuk yang lain..hahaa!!
komen korang akan dijadikan teladan..cewwaahhh!!

tu je la syaratnye..segmen je pun..bukan contest..so takde hadiah..hehee!!

the reality show??

SELAMAT HARI GURU!!
semoga guru2x ku sentiasa dirahmati oleh Allah s.w.t..
ok,wan nak wish SELAMAT HARI GURU..
secara keseluruhan lah..takde nak post satu2x kat facebook meihh..

terima kasih atas tunjuk ajar,
terima kasih atas bimbingan,
terima kasih atas motivasi,
terima kasih atas kemarahan yg diberi...
dan terima kasih untuk segala-galanya..!!

TERIMA KASIH CIKGU!!

untuk cikgu-cikgu yg pernah mengajar dan mengenali wan semenjak:

TABIKA KEMAS..(2000)
SEK.KEB.MAHKOTA SARI,GERIK..(2001-2006)
MRSM PDRM KULIM..(2007-2009)
SEK.MEN.SULTAN IDRIS SHAH 2..(2010-2011)

so,memandangkan harini adalah hari mereka,sekolah wan dah buat sambutan ye pagi tadi..!!
menyambut hari bersejarah untuk guru2x memang best..
tapi prestasi majlis mula menurun bila persembahan yang entah ape2x je start..*macam nak kaji statistik je..hahaa!!
what the hell are you waiting for beb??
just go upstairs to your class lah!muahahaaa..
kejam sihh..
buat persembahan semua sayu..lagu pulak 'lagu seberang'..memang taste ORIGINAL PEOPLE kat skolah kami la kan..berduyun-duyun berebut nak tonjolkan diri..tapi malangnya...
*taknak komen ape2x..
for decoration memang tip top lah kott!!mane taknye..
mata tengah layu pagi buta,masuk pintu sekolah je terus nampak warna purple...
segar bugar je mata aw0kk..!!hahaa
boleh tahan cantik la padanan warna..
wan takde gambar la pulak kan..sebab tadi memang boring+panas+persembahan melalut..
sehingga ada persembahan yang menampakkan sisi buruk mereka itu..
malu lah anda anda dan anda semua wahai kaum hawa!!
pandai2x je la teka which persembahan ye..

yang ade pun,pic ihsan k.azie je..memandangkan dye nih form 6,
for sure lah gambar-gambar berduyun dgn batch form 6 kan??

dh promise dgn kak azie nak capub kan diri dye dalam
blog wan nih..hehee
termasuklah jugak gambar kekawan aku nih..
*amboi akif,mcam dh tau kamera k.azie je..hahaa
banyak je posing dye tuhh..hahaa
bila OA buat performance,ade je cowok2x terpikat..hahaa!!
OA baek punyaa..=P
so,ini je lah antaranya ye..ihsan drp kak azie..
kalau banyak ambik kang,berlonggok pule batch form 6 dlm blog wan nih..
terfamous pulak nanty..hahaa
*famous ke??
gedik je lah wan nih ye..=)

ok lah..sini je..
eh...eh..eh.....ade lagi??gambar sape pulak??
pic miss wanda haruslah ade kan??
kalau takde..tak sah!!haha
ok..semoga cikgu2x bahagia membuka hadiah yg berduyun-duyun banyaknya!!
selamat...hahaa

May 15, 2011

i think i have to...

hok alohh...kau ingat kau bagus sangat la??
update sana sini...
tekan link orang sana sini...
KAU INGAT KAU BEBAS??

jangan mimpi lah sayangku...

ok..ok...cerita sbenarnya....link blog korang tu ye...
takde kaitan dengan sape2x..hehee!!

sebenarnya ramai yang taktau blog diorang tu entah2x ade malware virus kan??
yelahh..kadang2x virus korang tuh...
eh..silap!!
virus blog korang tuu..hehee!!
takut terkena dekat orang lain yang syi0kk duk tekan2 link blog korang...

FYI,blog miss wanda tak diserang malware ye...so..
boleh lah visit2x..dan follow2x..hehee
tak caye ke??
ni bukti!!

dijamin HALAL!! hahaa
bukti nih..baru je wat routine medical checkup...ta caye sudahh..
cewwaahh..
so,korang boleh la cepat2x pegy hospital ni taw..


p/s: just nak share from BLOG CIK AIFA ye..

semoga pandai jaga diri ye wahai blog..jangan ada malware nih..

May 14, 2011

QUEENPINK LUCKY FOLLOWER

guys..i loves dis contest very2x fucking damn much ouhh!!


i hope i'll be one of this lucky follower ye miss queenpink??
juz be cool...
i want the perfume..hehe..!!

May 9, 2011

sebab yang memaksa aku tulis entry time exam week nih..

aku terpaksa buat jugak..
bukan sebab dipaksa..tetapi sengaja..aku tak tahu macam mana nak tahan diri aku ni lagi..
aku dah tahan..dah gam tangan aku..dah gam kaki aku..dah gam bontot aku sekali..
*siap pakai GAM UHU & GAM GAJAH >_<*
akhirnya berjaya jugak melepaskan diri daripada cengkaman gam2x yang tak kuat tuh..huhhh!!*nama je gajah..
aduhh..
aku dah punya tanam semangat nak study..
but paper BM pagi tadi membuatkan aku jadi tak keruan..
nak tahu sebab ape??ade ke patut bahagian A,dia suruh buat karangan tentang pendapat anda mengenai kecemerlangan generasi muda di negara ini..
tiga benda kami kena huraikan

1. cemerlang akademik..
2. cemerlang sahsiah
3. cemerlang sukan

and yang paling membuatkan aku geram sangta2x..sampai meletus gunung berapi yang ada kat dunia nih..
point yg ke-3 tuhh....tak nampak ye??

CEMERLANG SUKAN
 setiap point diberikan gambar..but gambar point ke-3 memang tak menjaga sensitiviti aku!!huhhh..
nak tahu gambar sape??

ni hahh!!
why must him??
disebabkan faktor ni,aku punya la dok melangut tenung ke dye...hahahaa!!karangan entah ke mana,aku entah ke mana..and aku c4rm lah karangan bahagian A ni aku dpat full mark sebab ada dia bg semangat!!hahaa..pergghhh,,,gedik gila pompuan nih!!*sedar p0wn..haishh..

ok..ok..actually,diorang letak pic team bola Malaysia yg mnang Piala Suzuki AFF haritu...
yelahh..point pun cemerlang sukan kan...hahaa
ok2x..ape2 pun..
dah selesai paper BM tadi..
and ade lagi two weeks ye..
wish me luck!!bbbyyeeee.....=)

May 8, 2011

kaulah yang terbaik..=)

hari ni hari ibu kan??
so,miss wanda nk ucapkan selamat hari ibu kepada emak miss wanda sendiri..
=)
and semua ibu,mak,mummy,ummi..
segala jasa2x mak tak dapat dibalas dengan wang ringgit yang tak bernilai melainkan kasih sayang yang emak telah berikan..=)

mak memang terbaik!!irah sayang mak!!=)
i knew that i always hurt u,
when u said I LOVE YOU to me,i replied that I HATE YOU..
but sincere from my deep..deep...deep..HEART!!
I LOVE YOU TOO...
 irah tahu irah banyak sakitkan hati mak...tapi mak tetap sabar...
irah tahu irah banyak meminta..nak itu,nak ini..,tapi mak tetap sabar..
irah tahu irah banyak marah2x mak...tapi mak tetap sabar..
and mak jugak tahu irah banyak membandingkan kasih sayang yang mak bagi dekat kami adik-beradik..,tapi mak tetap sabar dengan kata-kata irah yang menyakitkan tuhh..
and jawapan yang pasti daripada mak..

mak tak pernah nak banding2x kan anak-anak mak..
anak-anak mak tak pernah pun mak pilih kasih..

irah tahu mak..jawapan mak mestilah ini..
irah tahu..mak cuba berikan yang terbaik untuk anak2x mak..
and anak-anak mak pun sedar hal tu..
cumanya,anak-anak mak ni je ego..
mempertahankan diri masing2x..

MAAFKAN KAMI YE MAK..

semoga di hari ibu ni,mak bahagia di samping kehidupan yang mak miliki..

SELAMAT HARI IBU..
jasa baikmu sentiasa terpahat dalam ingatan ini..

ini mak yang sulung and ke3 taw..

May 7, 2011

agak terkejut bila..

dan bila esok kitakan bertemu kembali..
masih adakah ruang di dalam hati mu..
untuk cinta..yg pernah kita miliki..
untuk selama..lamanya...

sorryy!!hehee..aceli miss wanda tengah dengar lagu ni ok..bosan2x kan petang macam nih..
haaa..
nak tahu apa yang shock sangat tu ye??
ehemm..ehemm...meh sni nak story!

my sis: irah..
miss wanda: ape dye??
my sis: aku nak start jadi blogger
miss wanda: what??hahaa..jadi la..good2x..
my sis: tapi you have to teach me!hahaa
miss wanda: hurmm,,dah gak..yelahh2x..

haaa...tengok!!kakak miss wanda adalah orang ke-2 dlm family yg nak berblogging nihh..
waahhh..betapa bangganya miss wanda menjadi orang pertama dlm family miss wanda!!hehee
so..agak terkejut sebab before nih my kakak asyik tanya itu..ini...sana..sini..
*pantang tengok aku bukak web blog!*
wahhh3x..lastly dye sendiri tersangkut ye!!=)
bile dah di ajar itu ini petang tadi...
wujudlah sebuah blog milik WAN NURFADHILA
boley klik ye...kalau nak tengok blog dye yang masih lagi 'kertas kosong'

persoalan: agak2x miss wanda bakal ade pesaing dalam dunia berblogging??
itu kena tunggu dan lihat lah ye..

inilah pendatang baru dalam dunia blog ye!
so to my sis>semoga anda berjaya menjadi seorang blogger malaysia!!dan berharap menjadi blogger tegar macam aku..muahahaaa!!
selamat belajar ye tentang selok belok blog ini..
daaa...bubbbyyee!!

May 3, 2011

3 minggu tanpa berita..

charming,cutest,sweetest and handsome readers!!
i'm very2 sorry ok..
masa tiga minggu memang amat amat merumitkan keadaan!!
tapi apa yang aku boleh buat??
aku terpaksa serahkan semua ini kepada yang Maha Kuasa..
hanya Allah tempat aku mengadu..
aku berada dalam keadaan kronik dan masa tiga minggu adalah masa yang diberikan untuk aku berhadapan dengan sakaratul maut..
semoga apa yang akan aku cakapkan ni..
harap dapat diterima dengan hati yang tenang oleh semua followers miss wanda..

bermula esok..aku akan berada dalam mood...
gempak takk?!
hahaa!!lantak korang la nak rasa apa yee..??
saje bagi suspen sikit..
ok2...pendekkan lagi sinopsis nihh..eh..eh..
mid year examination!!
guyyss...wish me luck and pray for my success..
sehubungan dengan itu..,cceewwaahh!!*engat buat karangan BM ke??*
blog akan sunyi!!
bbyyee semua!!
have a nice day..
wan akan rindu semua!!mmmuuuaahhhh3x..
tunggu cuti panjang nanty..,wan update lah kalau ada kelapangan..
maklumlah...
SPM CANDIDATE..
ngee~

May 2, 2011

thank you ARSENAL!!

okey..semalam miss wanda dapat tidur dengan nyenyak sekali!!yaahhhh..
*suke gile..*
nak tahu ke??mahu tahu kenapa yahh??hahaa..
sebentar..sebentar...=)

ok...kenapa ye dgn team nih??
hahaaa..for sure la ARSENAL vs MU semalam kan??
sorry le kalau aku dah terlambat nak update..sebab aku kena ada mood nak update2 nih..hehee
1-0 tuhh..tido baekk punnyyaaa lahhh!!
aku cukup berbangga dengan Van Persie yang berjaya mengumpan Ramsey ok..hahhaaa

bangga je dapat score kan??u should thank to
van persie lahh...HAHAA!
wahhh3x...muka macam muda je sebab tu kau suka ke??
heyy!!tolong sikit lahh...aku suka sebab dia hebat tahap dewa!tak kiralah van persie yang kasi bola kat dia ke..ape ke..janji dia tetap hebatt!!
tapi..apa2 pun..van persie tetap no1 dalam diari hatiku!!
miahahhaaa..
ramsey nih yang ke-3 lahh..
mana yang ke-2??
suka hati aku lah nak cakap yang ke-3 terus kan..=P
yang ke-2...errmmm..
Mr Chamakh lahh..
hahaaa!!top 3 dalam hatiku ok..
dengan rasa rendah dirinya aku memperkenalkan ketiga tiga wira hebat Arsenal kesayangan aku!!
HUAAHUAAHUAUAAHUAA..!

1.Robin van Persie



2.Marouane Chamakh




3.Aaron Ramsey..


ini siap wat profile picture facebook lagi taw..
wahhh!!semangat betul miss wanda nih!!
bukan apa taw..terlalu seronok dengan kemenangan Arsenal je nihh..heehee!!
bangga..bangga...=)
makan pun lalu..penuh dengan selera!!