May 30, 2011

Kenapa guna nama blog tu by MTT


nak join klik sini!!
hye..hye..!!
sekarang baru terasa rajin nak menekan keyboard untuk segmen from MTT ni..
hye MTT!!(salam perkenalan..hehee)
nak tahu sebab apa boleh timbulnya nama blog MISS WANDA ni??
segalanya bermula disini...
2010...tahun ni macam nak ajar MW cara berkenalan dengan kawan baru pulak ouhh..
fyi,last year saya form 4 yee...mashehh muda lahh!!pucuk muda tahu..
hahaa..!!
okeyhh...pendekkan cerita...
MW masuk lah kelas yang disyorkan..
dah kenal semua member...selok belok sekolah baru ni..
kenal cikgu2x..,and cikgu disiplin yang penting....hahaaa!!(nampak sangat muka budak suka buat jahat!!)dah sampai pertengahan tahun tuhh..start naik kepala dahh...
merayau kelas sana..merayau kelas sini..
sembang dengan member pun main lepas je..
sampaikan ke fizikal tubuh badan pun ditegurnya...member pun jenis open je..
but just untuk pengetahuan laa...masing2x meningkat remaja..
sampai laa satu part nih..
ade la sorang member laki MW nih..tiba2x je panggil dagu..
haaa...dah nampak permainan die tuhh...
and MW pun pelik lah kan..ape motif dye pnggil dagu??
lama sangat MW tak tahu tau motif dye panggil macam nih...
sampai hujung tahun,dia cakap...
MW punya dagu kann...kann...kann....
dagu saia lebar??!huhh!!'shock' seketika!!
rasa ingin tahu tu ada lagi...
tanya la dia apa yang lebar nye...then baru lah jelas...
dia berkata-kata..cceewwaahh!!
dia cakap...takdela lebar sangat pun...tapi lebar la jugak..(ayat keling dahhh...)
sebabnye..MW kan tembunnn!!!jujur ouhhh...hahaa!!so nampak lah sisi2x tembun itu..
lagi2x bila MW pakai tdung...pin pulak kan..hahaaa!!tu yang dagu nampak lebar tuhh..
but tak kesah lahh..sume dah open...hahaa!!
classmate pulak pandai+cerdik+pintar=suka pekena orang!!
taknak panggil saya dagu sebab nampak macam tak sedap je kan..
so....
memandangkan nama MW ialah Wan Nursyahirah...
diorang gabungkan...
WAN+DAGU=WANDA...
sampai sekarang ye terlekat nama wanda tuhh...
kompem habis sekolh nanty aku rindu korang semua!!!hahaaa!!
so..
ini sajalah...saya hargai nama yang kawan saya bagi ituhh..
saya jadikan nama blog saya..hehee!!

p/s: moga2x dapatlah review drp MTT ye..nak tahu sape kawan laki saia yang gonjeng itu??
nak tengok rupa paras yang tak hensem ituhh??takpelahh..lain hari..
heheee..~ :)

1 comment:

Belog MTT said...

HAHA gara gara kena sakat dapat la jadi sumber inspirasi nama blog yer.. thanks join ! :)