Jun 6, 2011

aku tak join..tapi aku tetap nak bagitau!!(part 1)

family wan baru je balik dari Kelantan...pukul 1.00 pagi baru sampai rumah!hamekk kau!!semua dah macam kena minum air tuak dah masuk rumah!!terhuyung hayang gayanya...cuma...yang tak puas hatinya bila aku tak follow sekali!!ceitt...sedih rasa hati ini..waahh!!nak berjiwang bagai pulak kan??
ok...wan taknak berceloteh panjang sangat pun..sebab dah penat berjimba dengan sepupu2x yang dah gila semua nih...balik dari Kelantan je terus singgah Gerik...rumah wan la kan yang paling dekat pun??dah la diorang berkonvoi 8 buah kereta rasanya..masuk rumah wan paham2x je la..hahaa!!ok...tak payah nak merepek bebagai...ce tengok betapa gembiranya mereka pada hari pertunangan azman & izzah..


first day memang mantap lah berkumpul dekat rumah orang yang nak bertunang nih kan??sedare,sepupu,makcik,pakcik,anak sedare,tok, nenek and ipar duai bebagai tuhh gegarkan rumah ni..but ni baru segelintir...ni dekat Kuala Kangsar ye...nak stop dekat Gerik lagi hamekk bonda dan kakanda wan yang tercinta tuh..hahaa!












bila dah gather reramai..and dah selamat sampai ke Kelantan,tahu2x sajalah ape yang bakal terjadi kan dekat rumah yang diorang menginap tu kan??haishh...nasib la wan tak ikut..jeles jeles....sedara wan semua duduk kat rumah pakcik kami yang ada kat sana...mak aihh..sekali masuk rumah macam tan sri punya tempat!!besar bebagai...haishh...dasyat..dasyat...hari ke-2 kat sana,semua busy nak berfashion sana,nak berfashion sini...sebab nye..sepupu saya bertunang hari tu..and if korang perasan,sementara nak tunggu yang lain bersiap,family kami memang gila lensa!!hahaa..sempat lagi berposing sakan..and yang pic paling bawah tu,tunangan orang bersama family tersayang yahh...muka tak sabar nak jumpa bakal tunang..meriah bagai nak menikah dah!!hahaa..mantap lah kami punya family kan???hishh3x...dah complete semua...majlis pertunangan pun bermulalah di Tanah Merah ye..di Taman Adabi tau..(walaupun tak pernah tau tempat ni cam mane,tapi pernah dengar..)











tengok!!cantik kan awek Kelate ni??hahaa..mak pihak lelaki sarung cincin kat bakal menantu..abang pihak perempuan pulak sarung cincin dekat bakal adik ipar..kalau korang nak tau,ayah kak izah tu sudah meninggal..so that's why abang dia yang bertanggungjawab ye..hehee..budak nakal baju merah tu pun sebok je nak interprame dua pasangan tu sedang malu2x tau??hishh...hilang keromantikan kerana si cilik tu...and korang pun boleh tengok la family wan semua tuh dok amik gambar kenangan dengan kak izah..yelahh..keluarga baru la katakan...and boleh tengok keserasian mereka yahh!!and then for sure la ada gambar besan sama besan maa....haiyyaahh!!!kami semua dok gosip muka kak izzah tu macam bakal mak mentua dia..(makcik wan lah zaman muda2x dulu...)and ramai jugak la yang cakap muka besan sama besan nih nak dekat serupa jugak yekk??haishh...dah nak kena...semua boleh jadi..kekekee..!!

p/s: menaip entry sambil jeles dengan keseronokan mereka di sana..btw,apa-apa pun...


tahniah kepada kamu berdua di atas pertunangan kamu yahh...semoga cepat kawin sebab adik saudara mu ini tak sabar nak menyerang pelamin korang nanti!!hahahhaaa...

2 comments:

ainol akasyah said...

kesian wanda xdpt pergi..handsome plak pengantin tu..hehe gurau2 je
tenkiu sudi dtg blog Warkah Akasyah dear..soalan anda dah Cik Ainol jawap

ibnubaba_04 said...

ohh..ore kelate