Jul 31, 2011

mood bila nak raya dah datang..

SALAM 1HARIMAU!!

esok puasa!!yeayy!!malam ni dah mula solat tarawih..lagi beberapa jam,kita boleh bangung sahur le pungg!!jangang dok sahur tengah malam udoh le yee..pukul 12.30 tgh malam dh cari makan,takut terlena tidor terus x sempat bangun sahur lah kunun-kununnyee..huaahuaahuaa!!

then,bila dah masuk bulan puasa,mesti ramai yang dah dok buat kalott cari penjahit baju kurung/melayu..yelahh,takut dah tak diterima la katakan..yang perempuan sebokk dok cari kain pasang la nak tempah,ada yang pinjam catalogue kasut dah..ada kan??kan??alaahhh..macam la aku tak tahu korang yang pompuan nihh...nak begaya sakan la kononnye raya nanti..;)

tengah syok dok online,tetiba terlintas kat fikiran otak ku yang bersih lagi suci murni ni nak usha online shop melalui fesbuk nihh..banyakk wooooo!!telanjang terambang mata aku usha macam-macam online shop..ada yang business shawl la,kain pasang la,kasut la,blouse,dress and macam2 le...tak larat aku nak mention..
semua cantik-cantik kott!!

boleh usha SINI
pure cotton..pun boleh usha SINI
see!!yang paling menarik bagi aku kan,that pure cotton..corak kain ni cantik sangat!!tapi malangnye aku dah pun pergi menempah baju kurungnyee pun aduii..!!sobb2x..;(
tapi takpe..baju aku yang dah ditempah tu lagi lawa kott..HAHAA!!semuanya ihsan from SHA TRADING dekat dengan kediaman aku sekarang..huaahuaahuaaa!!

usha2 blogshop pulak,cantik juge le dress nih..
oopppss!!sila jgn usha awek itu..usha dress dye je..
cantik sioott!
klik SINI ye..
dah..stop cerita about baju...now kasut pule..!!hehee..
wa manyak tertarik sama itu online shop OLA HEEL PARADISE di fessbuukkk!!hahaaa!!asyik fesbuk aje ekau ye wann..!!aarrgghh,,pedulik hape aku..

cantik benau la kasut ni..but lebih sesuai pakai ngn jeans la..baju kurung
nanti nampak tak ayu le..hahaa!!
then,usha2 page alfio raldo seketika yaahhh!!hamekk lagi banyak kasut dia kasik ke aku..makk...nak satu!!fuuhhh..tahan iman aku beb..

jom terjah page nih yang tak berapa nak official lah kot wan rasa..
SINI
and lastly....nak tunjuk kat korang shawl yang cantik lagi menarik!!kalau bab shawl memang saya suka sangat!!ya rabbiii sukanya!!
suka usha dekat page SHAWL4U di fesbukk nih..cantik sangat!!
plain pashmina!!;)
cotton shawl memang best!!
aku pernah la pakai..hehee
dah..sakit mata tengok fashion2x yang terpampang bila online nihh..korang nak tahu lebih lanjut boleh lah klik dimana yang telah dilinkkan tu...and before that,nak tanya lahh..dah tempah baju raya korang??warna apa n berapa pasang??*sila jawab!!heheee...semalam shopping shawl dengan my sister,banyak sangat kitorang shopping!!muahahaaa...

just a little bit clue about warna baju raya aku...
korang usha pashmina 2 tone yang fresh lagi ni..baru je beli semalam nihh..
then boleh suggest lah warna apa..tak nampak,pendek umor!!hahaa

saja kasi tak jelas sikitt..hahaa!!
SELAMAT MENYAMBUT BULAN YANG MULIA,RAMADHAN AL-MUBARAK UNTUK SEMUA UMAT ISLAM DI MALAYSIA..TO ALL MY FOLLOWERS AND MY READERS..!!;)
puasa penuh aku kasik RM50 kat korang!!erkkk??

pre-konvokesyen

SALAM 1HARIMAU!!;)(merujuk kpd HARIMAU MALAYA)

pre-konvokesyen??apa??wan dah konvo?aisihh..dia baru form5 lee..
orytee..memang dah konvo..tapi pre-konvokesyen only..yelaa,maknanya konvokesyen betul2x tunggu aku masuk universiti laa...muahahaaa!!nice!ini kali ke-2 saya berjubah okeyy!!

sebelum tu,usha entry INI,dimana aku hanya letakkan gambar yang dapat menyimpulkan segalanya apa yang berlaku pada 28/7/2011..

dah usha kan??so,aku nak cerita about GRADUATION DAY!!hehee..
nice,form5 diberi peluang memakai jubah daripada yang dapat 1st place dalam form until 133..pergghh!!memang teramat sangat terlalu banyak kan??belum kira form6 yang grade jugak..but,apa pun nak ucapkan terima kasih untuk cikgu2x yang mengerah tenaga dgn menggunakan tulang 4 kerat diorang nak menjayakan majlis graduasi ni..alhamdulillah takde aduan mana2 cikgu yang terpatah tulang rusuk ke,tulang leher ke apa ke,semuanya gagah perkasa..hahaa!!

majlis ni pun kami dapat lihat kejayaan budak asli yang cemerlang dalam akademik diorang!!tahniah untuk mereka!!
what??budak asli??yuupp!!sekolah kami memang ada pelajar asli..jangan buat tak paham pulak..maknanya diorang ni dari kalangan orang asli laa..bukan senang nak bagi peluang untuk diorang..even aku selalu nampak ada yang terlentok dalam kelas sepanjang masa,tapi masih ada sekelompok kecil yang tak sia-siakan peluang diorangyang dapat bersekolah..bukan senang woo nak dengar diorang excellent dalam pelajaran..

abaikan topik di atas..(about budak asli)
now biar aku nak cerita melalui gambar betapa gembiranya kami dalam majlis graduasi ni..rasa macam dah habis belajar!!tak sabar nak kerja,tak sabar nak cari bakal menantu mak,tak sabar nak kahwin,tak sabar nak ada anak!!!huhh???choiiii!!SPM kau tak lepas lagi lah wan oii..imagine lebih-lebih pulak..ce ce ce sedorr kamu tu tgh belajor lagi..kau ni la wan!!

(sedang hapdate belog sambil berangan,macam ni la jadi.!!)

yela..sekali sekala berangan mesti la nak cerita kat someone..tapi nak cerita kat sape kalau bukan belogku syurgaku!!waahhh!!hahaa..yelaa..kakak study jauh la katakan..tak leh nak syi0kk dengan dia..kekekeee

ini gambar kelas!!gambar atas: keadaan masih terkawal...
gambar bawah: semua dah kena rasuk "HANTU SUSU" kott..
naseb takde didie alias je..
KAMI SAHABAT!!
semoga persahabatan selama 2 tahun ini tidak dipisahkan dengan sebab yg
tak munasabah..WE LOVE EACH OTHER!!
kurangkan kontroversi,tingkatkan prestasi!!ini bukan skandal..;)
kawan paling sempoii derr....;)
5science1 mmg penuh dengan berita terhangatt!!kuat gossiipp,kuat
study,hasilnya..yg di depan ini adalah pelajar contoh ye..
proud to be 5sc1!!;)
maaf!!saya belum bersedia..abang photographer yg diundang di
belakang sana amatlah KACAK!!
*winkwink!!
ella,aku,pui pui,ain,kila n depan tu yana..
pui pui the best!!HAHAA..
see..ini amatlah seronok!!eeee...geramm!!rasa macam dah habes belajar la..nak cari duitt..nak kawen!!yeyayayy!!huahahuahhauaa..*gelak pun dah tak betul..
sudah lahh..asyik berangan je..belajar pun tah ke mana nanti..hishh!!teruk..terukk..bahagia rasanya..hadiah paling bermakna pada hari ulangtahun kelahiran aku pulak tuu..duniaa ini aku yang punya!!HAHAA..
tapi,kejayaan belum ternokhtah setelah bergraduasi..masih banyak lagi yg perlu ditempuhi..

notaBMW: pic credit to all my beloved friends..BELLA,FATIN,AKIF,SALMY,FAIZ KHAMIS& FAIZ BONZAII..thanks guyss!!hehee

Jul 29, 2011

TEASER..!! 3 events a day

SALAM 1 HARIMAU!!(ade pule 1HARIMAU..)

28 JULY 2011..
-aku dah cukup 17 tahun pun..dah kena fokus SPM dah pun tapi GALOKK duk online lagi!!
-HARIMAU MALAYA MENGAAAUUUMMM dengan SINGA!!tapi..apa pon tak bolehh...seri 1-1 tapi Malaysia kalah agregat 6-4 oleh sebab terlalu ramai pelakon segera di atas padang Stadium Nasional Bukit Jalil..hailaaa..~
-SMSIS II..sekolah tempat aku menuntut sekarang..ANUGERAH CEMERLANG & HARI GRADUASI FORM5 & FORM 6...alhamdulillahh!!aku antara graduan yang telah berjaya pun pakai jubah konvo kali ke-2..(kali pertama waktu aku form 3 dekat MRSM PDRM KULIM)

perrrgghhh!!banyak kan event??
apa pun..tamau la nak cerita semua...penat!!!

enjoy this picture first..


semua ni sesuatu yang amat indah dalam sehari je!!
wwooowww!!amazing!!
thank you mak sebab dah beli kek and belanja kawan-kawan irah makan KFC..hehee!!
thank you HARIMAU MALAYA sebab permainan anda semua tetap membanggakan walaupun tak berjaya ke pusingan ke-3..
thank you semua warga sekolah sebab dah meraikan kami dlm hari graduasi..

selanjutnyaa....tungguu!!!;)

Jul 26, 2011

gembiranya dapat jumpa dgn dia..

dah sebulan tunggu..akhirnya dapat jugak nak bermesra dengan jejaka hensem kacak bergaya berdarah kacukan nye pun..aduii!!
bila berjumpa segala isi hati pun diluahkan..(geli betiss makk!!)

bila menunggu tempoh sebulan tu..rasa mcam sedekad tak jumpa..!!(suka buat metafora!)
yelahh..punya la tunggu tak keluar..
akhirnya...

bila dah sebulan...
dia datang rumah aku jumpa aku..wahhh!!eksiitteeedd i tau u tahu..??
ok dah..over gila Wan Nursyahirah ni !!cerita je la buah hati pengarang jantung mana yang datang??

nak tahu ke??laii..laii..laiii...
seriously handsome sampai wa rasa mcam dah takde jejaka lain dah dalam dunia ni bila tengok muka dia !!
kacak bergaya..walaupun orangnya kecil gituu..


tengok !! handsome kan??kacak gileerrr...i shuuukkkkeee!!hensem..berdarah kacukan pule tuu..shhuukee lee..!!tak sangka dia dah datang jumpa aku kat rumah..wwoowww!!terharuu makk...ooppss!!hehee..

hahh??terkejut aku bercinta dgn budak kecik ke?
hape aku kesahh..hehee..
bila dia dah sebulan baru la aku dapat jumpa dia..whheeww!~sabar je menunggu kelahiran dia sebelum ni..
tapi..yang pasti bukan aku lahirkan dia!!HAHAA..
ni anak sepupu aku la..dia punya itu wife chinese maa..masuk islam..alhamdulillah!sejuk hati aku..*aku pulak over..yeaahh!!suka hati la mmg patut aku berbangga dgn kehadiran saudara baru kan?
hasil perkahwinan campur..lahirlah ini budak yang juga merangkap kekasih aku sekarang !!hehee..

HANDSOME+KACAK+BERGAYA..

jeles lettew..kan??saya ada buah hati berdarah kacukan..kau adoo??
HAHAA!!

Tunggu raya nanti wan nak buli dia sebab dah makin bosauu time tu..haha!!

Jul 23, 2011

semua sembang benda yang sama..!

gggrrr!!!dah agak bila bukak fb mesti same issue je..!!

news feed...

ini terpesong sikit laa drp isu utama !!hahaa


bosan kan??tapi takpe...layann jee..~
sebab...

aku pun tak kurang hebatnye...
mula2 topik yg same..makin lama makin melalutt..hahaaa!!
see!!semua perkara yang sama lah kan?excitedd aku!!hahaa
nohhh..!!banyak la kau excited..kihh3x..kenapa la fb tak setting kan,post yg sama tu,boleh komen oleh semua orang??kira macam satu post yg sama tu cover semua la..kan senang kan???
(lingkupp punya idea lahh hoii..!!)

dah-dah..
apa-apa pun..semoga HM lebih cemerlang untuk perlawanan akan datang !!
sila bagi hadiah yg paling bermakna untuk aku hari Khamis nanti..tolong sangat!!;)

segala rezeki semua ditentukan oleh-Nya

tengah-tengah dok berfeeling depan 'mukabuku' tadi..tetiba ada seorang ni meluahkan isi hati dia dekat aku..ehh..sabarr..!!bukan meluahkan rasa cintan cintun yaa!!dia perempuan!!nanti di salah anggap pulak..I'M NOT LESBO!!hehee..

aku taknak cerita panjang-panjang..
korang usha la dulu perbualan aku dengan dia..dia kawan aku jugak..so,no wonder la aku as a friend bagi dia terangsang kata-kata perangsang dekat dia..!!
bagi semangat la dekat dia..semangat hapa hentahh aku kasik!!



kata-kata semangat hapa hentah aku bagi???setakat macam ni orang lain pun boleh bagi nasihat kan??even budak standard 3 pun boleh..!!makcik lah ekau ni wan oii!!

dahh..!!
ada aku kesah??at least dia takde la rasa down kan??semua orang perlukan kawan kan??sapa yang tak perlukan kawan meh sini angkat perut!!kihhkihhkihh..

 FYI,family dia ni ada bukak kedai runcit..alahh..kedai ekspressss la bak kata tok aku!!yang selalu memudahkan urusan harian orang-orang kampung..takde minyak masak??pergi je beli..tak payah susah ekau nak pergi TESCO!!muahaaaahhaaa!!*merepek sudahh..*

malas nak cakap banyak..
senang cerita,kedai runcit dia ni dah kurengg la untungnyaa..income pun dah down..tu la ceritanya!!!
tapi..
adatlah tu..dalam perniagaan ni kan someone tu kena banyak sangat bersabar!!ada ke kita dengar seseorang usahawan berjaya tu mula dengan kesenangan terus??takde kan..diorang pun mula dari bawah jugak..diorang pun ada ketika mengalami naik turun income jugak..diorang pun kena hadapi pelbagai kerenah orang ramai and macam2 lagi risiko..cuma satu je yang perlu ada untuk meneruskan perniagaan..

SABAR

bukan ke SABAR SEPARUH DARIPADA IMAN KITA??Allah sengaja menguji hamba-Nya supaya hamba-Nya sentiasa mengingati bahawa rezeki semua terletak di tangan-Nya..kita cuma perlu bersujud kepada Allah dan memohon pertolongan daripada-NYA tak kira ketika kita senang atau susah..bergantung kepada iman seseorang..

dah..malas nak cakap banyak-banyak..nanti terpesong daripada apa yang agama ajar,tak ke naya teman..?just nak naikkan balik je semangat kawan aku ni..yelahh..,dengan sapa lagi kita nak share masalah selain family kan?berdoa kpd Allah sudah pasti lahh..

to my beloved fatin>entry ini hanya untuk menaikkan semangat kamu lahh..ikhlas daripada aku..!!hehee..
mesti kau bangga dapat kawan macam aku..!!oopppss..maapp!!TERBANGGA pula..


Jul 21, 2011

kejujuran sukar untuk ditemui sekarang,namun...

perbualan mak dengan seseorang petang tadi menimbulkan tanda tanya...
siapakah??tapi,selepas terdengar-dengar...masih belum jelas..!!aahhh..biarlah..aku kisah hape!!maybe urusan penting mak kot..

sedang terbuai-buai melayari muka buku,mak masuk bilik haku!!OMD!!(oh mak datok!!)
but takde apa yang pelik pun bila mak masuk bilik haku..bukannya aku simpan jantan pun!!bukannya ada gambar 18sx pun!!bukannya ada ganja,rokok and segala tok nenek yang mencurigakannyee pun..aduii!!
cuma berdebar sikit la sebab mana la tahu perbualan mak aku dengan someone tadi ada kena mengena dengan aku..mana tahu berita baik ke buruk ke...

tiba-tiba mak bersuara....hahhh!!!gasak!!gasak!!kecut ekau!!

mak: irah,tadi ada budak laki telefon mak...
aku: sapa mak??!
mak: mak x kenal..tapi bdk tu call guna no akak(kakak aku..)
aku: ape ke pelik benor guna no akak??
mak: bdk laki tu cakap,dia terjumpa handset akak dkat cc(taktau la cc mana tapi dekat BANGI)..dia suruh mak ambik tapi mak cakap macam mana dia nak ambik sebab dekat gerik..HAHAA!!bdk tu tanya la,klu dia nak post boleh tak?
aku: sapa nama bdk laki tu mak??(tetiba lari topik.)
mak: nama dia faris...mak kata dekat abang tu takpe nanti makcik call anak makcik suruh pergi ambik..(nasib baik la kak aku ada dua handset..call la no celcom dia)
aku: dah call akak?(sambil muka menatap muka buku..)agak kurang ajar aku yee..
mak: dah..akak dah ambik dah henset dia..abg faris tu call mak guna nombor dia sendiri..
aku: bagus la abang tu mak,jujur..bukan senang nak cari orang jujur sekarang !
mak: tula pasal..nasib baik la orang mcam abg faris tu jumpa..suka lah mak dia jujur..tak ambik hak orang..
aku: ehemm..mak dah berkenan ke nak ambik jadi menantu??
mak: (sambil ketawa)..tula..lepas ni usik akak..mak ada simpan no abg faris tu..
aku: turut ketawa...muahahaa!!


tu diaa!!siap save lagikk..cayalah mak gua!!
tak sangka kan,dalam menghadapi dunia yang penuh dgn cabaran,pancaroba,konflik,dan perubahan zaman sekarang,masih ada lagi hamba yang diciptakan oleh-Nya untuk bersikap jujur..yelahh..kalau dilihat dunia sekarang,susah woii nak cari orang jujur..jumpa handset atas tembok pun diorang rembat buat harta sendiri!!duit tepi jalan sehenggett pun orang kutipp..anak orang pun ada yang sanggup handehh ikut dan nohh??!!
tak faham kan orang yang jenis macam ni??apa advantage yg diorang dapat bila ambik hak orang lain??dapat dosa ada!!ekau nak dosa?buat lah lagi..

and aku memang respect la abg faris tu yang dah pulang kan henset kak aku hand to hand dgn kak aku..muahahaa!!yaahhh..bila dengar story begini,aku kan jahat!!tak pernah baik dengan kak aku..suka je buli dye..kihh3x...
aku ambik kesempatan ouh usik dia..hahaa!!

ntification akid azami pun ada nuhh!!HAHAA
well~usik mengusik biasalah tu kan dengan adik beradik??rupanya akak aku sedang berserabut..busy dengan study..dgn segala benda hape ke benda hentahh!!tu yang semua benda tak kena tu..sampai tertinggal handset di cc nye tuh...haishh!!ekau ni la kak,kalau ye pun serabut,ce tenangkan diri tuhh..HAHAA!!

but,berdasarkan pemerhatian aku..
kakak aku ni serabut ke tak,dia selalu je tertinggal barang berharga dia..!!dia ni seorang yang careless bagi aku..SANGAT CUAI!!tak paham aku..haihh..!!apa-apa pun..terima kasih lah itu Abang Faris..mak saya amat terharu tahu..saya pun gumbirraa!!kekekee...(aku pulak over!!)

Jul 18, 2011

i feel guilty for her..


again..
it's all about L.O.V.E !! why must people got mad with L.O.V.E ??
it's very stupid right?
but it's also teach us a meaning of L.O.V.E
not all of us can get it right ??

eventhough people in this world need someone to persuade theirself,
eventhough people in this world need a L.O.V.E,
and eventhgough people in this world need a shoulder to cry on..
but only a few people get it !!

enough!! i wrote this base on my feelings this midnight!!
and one of my boyfriends told me just now..he has a problem with his "not open-minded" sweetheart..

i really didn't understand the girls that we can call them "a queen qontrol"!
just let ur couple in a freedom situation lah..!!
ok,i don't want to babbler too much!!don't want to make such a stupid things..!!

i hope my boyfriend can release his tension..
and think the best way..
if 'you' can't..
just dedicate this song to 'her'...;)

video
see! i've prepared you a video with it's lyric yaa...
be cool my friend !
hope u always be nice with ur sweetheart and be patient yahh?!

fingernote: haillaa...best la ada buah manggis pengarang hempedu yang sayang kan kita kan??masih menungguu....kihhkihhkihh..

Jul 17, 2011

orang yang add aku semakin menakutkan !!



fuhhh!macam2 la kes sehari dua ni orang yang ditipu dekat account facebook sekarang ni..
dekat newspaper metro harini pun ada pasal perempuan yang kena tipu dengan lelaki di fb..
and for blogger,mesti ada yang tahu kan kes yang menimpa CPM Honey..alahh..kakak kepada Irine Nadia tu..blogger yang femes emes tuh..hehee!!
ada manusia yang hentah hape2 hentah buat acc fb fake CPM tu..and now dalam kes polis..nasib baik diorang bertindak cepat..if korang nak tahu boleh la pergi dekat blog CPM ni ye...
korang boleh tahu selanjutnya..

bagi wan la kan,apa kepentingan yang diorang dapat yeh?nak famos amos macam diorang jugak ke?dengki ehh??takpe..kalau ekau dengki sangat dengan someone...ekau buat la semua benda yg berkait dgn diorang..buatlah segala benda yg fake korang nak buat! kalau boleh pergi la buat plastic surgery tuhh..

NAK SANGAT FAKE KAN??

pergi lahh...mana tahu lepas ni muka jadi macam orang yg dianiaya tu ke..korang pun bangga kan dipandang masyarakat??it's all SUCKS la weyh!!!

disebabkan banyak sangat benda2 yang dah jadi kes polis berkaitan dengan laman sosial nih..aku tak approve sapa2 pun yang add aku dekat fb..hahaa!!bukan kerek...cuma buat masa sekarang perlu berhati-hati je...takut wooo~

BAJET HOWWTT JE AKU KAN??
meh aku nak explain !! FYI,aku bukan menunjuk yang ramai add aku..secara jujurnya aku tanak menunjuk pun..!!sumpahh!!hentah2 ada yang lagi ramai orang add diorang tapi diorang tak approve je..ada yang sampai 100 lebih kott..
aku post benda ni sebab...nak suruh korang perhati betul2 dekat friend rquest yang wan bulatkan tuh..
bila dah terjumpa someone yang latak DP macam tuh..tak kira la sapa2 yang add wan,wan tak approve untuk sementara waktu...hanya untuk berhati-hati je..lagi pun 100% wan tak kenal sapa hentah diorang tuh..
and one more thing,memang orang buat acc fb untuk menambah kenalan..but wan pegang pada prinsip wan sendiri!!

approve orang yang kenal,orang yang agak2 kenal...orang yang ada kaitan dgn recent activities wan di fb..and takkan berkawan dengan someone yg macam ada unsur2 lu*** dalam fb dye..


MEMBER-MEMBER BLOGGER SUDAH TENTU DI APPROVE!!;)


bukan apa,maybe untuk sekarang dalam proses penapisan..yang mana wan rasa macam boleh buat kawan tu,approve je la..tapi untuk sekarang,hati-hati je..sebab kadang2 orang yang add kita ni kita tak tahu apa motif diorang kan?but yang betul2 jujur tu memang wan hargai la..tapi hentah la..wan susah la nak percaya kat orang melainkan orang tu wan dah kenal betul2..hehee!!;)

notajari: MissWanda memang hati keras..otak pun keras..!!errkk??bila ada sesuatu yang terjadi,mesti difikirkan sampai beku otak!!and sampai takde penyelesaian!!HAHAA..baik tak payah fikir kan??

assalam..~

Jul 16, 2011

Karak-ing with Miss Bee..!


petang macam ni memang best layan movie ! kena pulak cerita KARAK kan??
memang luruh segala isi perut nih..
jantung,hati,limpa,pankrease,buah pinggang..semua nak keluarr!!

but bila layan cerita2 macam ni for sure la dengan member kan..
mahu ke layan sesorang??
ada jugak yang ngendeng dekat mak nak tido bawah ketiak mak setahun!!
very2 the manja la kann..

so,aku dah decide nak layan dengan Miss Bee...
dia yang over excited!!muahahaa...
every scene yang melet0pp!!pakat dok buat ekspresi yang muka biawak laa..!!
**jerrrkkk!!!**

muka takut tapi depan cam over je lebih!!
ok...hilangkan gemuruh
sebentar!!
now tak habis lagi movie nyee!!ada la dalam 20 minit lebih...
ngeri kott gaya sorang-sorang kena kacau...burrggghhh!!*maklum la first time nengok nyee...~
fuhhh...!!layan~~

p/s: Baru tengok Karak dah over macam jumpa bigfoot!!agak-agak lepas nih movie apa pulak??

Giveaway Julai Bersama Blogger by andyhowtt.com

GA bulan Julai..
if you want to join this,
click HERE

pesanan penaja:
Giveaway Julai Bersama Blogger ini dianjurkan oleh andyhowtt.com, dan hadiah telah disponsor oleh Nisa KayAkmal HilmiFaizal FredleyNota KosongSaya Doodle,NorfanilMohd KhairiMunzir ShafieAzri Johan,  Alya EsprezzoKaizen Shinobi dan Malcube

Jul 15, 2011

abang ! tolong jauhkan diri daripada saya boleh?


apa abang-abang pulak dah wan ni??buat romantik ke apa?

miss A: abang,nak order kentang goreng and carrot juice satu..
abang 1: ok..


bila makanan sampai...
abang 2: ni order tadi ye..
miss A: terima kasih..abang lain pula ye?
abang 2: sama-sama..hehee!(sambil ketawa tapi tak pergi2 pun..!)
miss A: kenapa tercegat lagi?terima kasih la..
abang 2: nak nombor boleh?
miss A: (buat muka bengkekk...malas nak layan!!)


miss A buat tak herann...lantak kau lah abang sapa suruh gatal sangat!!tapi....masih tak lalu nak makan...sebabnya bau badan abang tu kurenggg menyenangkan lahh!!bukan tak lalu nak makan sebab ada jejaka depan mata punn...

adoyyaaiii abang! secara jujurnya miss A tadi nak kata,muka abang boleh tahan lahh...ada rupa..gaya hebat!!tapi...kalau ye pun,takkan tak boleh nak jaga kekemasan diri kot??bau badan abang tuu...yuuuccckkss!!even kerja dekat kedai makan pun,tolong lah jaga bau-bau di badan anda tu..fikirlah jugak keselesaan pelanggan kedai kamu yang datang tu..kalau kamu yang hantar makanan,tak ke spoil mood diorang nak makan??HAHAA!!

dengan perangai kamu yang nak mengorat anak dara orang tu,gadis-gadis yang kau nak mengorat tu maybe nak je kat kamu cik abang oii...sebab dah ada gaya and muka boleh tahan..ehemm..ehemmm!!aku pun nak kalau kau mengorat aku beb..muahahaaaa!!cuma kalau bau badan tak syi0kkk,takda sapa mahu laa...

jadi...untuk jejaka-jejaka di luar;
KALAU RASA BADAN ADA BAU MASHEMM TU,MOHON SIAP2X..JAUHKAN DIRI ANDA DARIPADA SAYA!!

bukan ke dalam Islam or mana-mana agama pun menyuruh umatnya menjaga kebersihan diri??kebersihan diri seseorang tu mencerminkan karakter/watak/peribadi seseorang...kan??bukan lelaki je,perempuan pun sama...and kalau diikutkan,perempuan lagi banyak benda perlu jaga kalau bab2 kebersihan diri ni..aku pun mana la nak tahu menyeluruh sangat kalau nak sentuh bab-bab agama nih...tapi yang asas boleh la kan??kalau tak tahu nampak sangat jahilnye...


MissWanda: selalu pastikan diri ini sentiasa terjaga...cuma tunggu datang seseorang yang ikhlas menjaga aku je..sapa sudi??hahaa

Jul 14, 2011

i'm on my way..

hari yang bosan tiba lagi....haishh kau ni la wan!hari2 bosan rasanya kott..takde yang best kott..hahh!!meh sini tanak bagi bosan...
pergi cuci mata dengan DIA dan DIA di kafe Bawang Merah yupp..
mentang-mentang la yang jaga kafe tu semua laki..,kau menggatal ehh??
but let me explain first,
bukan nak cuci mata je..tapi online beramai-ramai dengan member lain..hahaa!!

sambil tunggu order makan.....
jom nak perasan kejap mehh..

over je doe budak ni..minum pun nak snap pic ke??
wheeww!!~tade la meriah sangat makan nye...
saja lepak petang-petang je..kihhkihhkihh...apa yang lawak bila jejaka-jejaka waiter tu menggedik dengan kami derr...'geli betis makkk...'hahaa!!
but funny jugak la...
sebab apa funny??mari sini aku nak cerita ke kome sume!!

it's happened when Bella order nugget and kentang,
bila dah delivered,something wrong with sauce n mayonis there!!
ada ke patut buat bentuk LOVE mayonis tu??hahaa...
adesss...best kan cara nak mengorat anak dara orang zaman sekarang??
macam2 cara boleh buat right??
jejaka2 waiter dekat kafe Bawang Merah pun boleh buat??
apatah lagi yang jadi tukang sapu,guard,engineer,doktor??hahaa...
but it seriously funny kott!!

teruja gila derr!!

woott!!wan gila teruja kot..
nak tahu kenapa??sebab...kawan-kawan semua biarkan wan pergi dari hidup diorang!!
ini serius!!
tiada unsur gurauan!!serius..
kawan-kawan semua gembira bila wan pergi dari hidup diorang..
sobbsobbsobb....!!
sedih yang amat lah weyy!!

klik gambar kalau rasa anda buta!!
hahaa
see!!
how dare ryte??
paling the sedih bila geng wan,sorang pun tak dapat!!
kecuali wan sorang je!!tak shukee...nak sangat DIA ni dapat..bukan selalu tgk DIA dikerjakan..muahhahhahaa!!!sorry beb!!kihhkihhkihh...

tapi..wan tak kisah punn..
sebab tetiba wan rasa macam ada semangat baru datang!!
even mula-mula dapat tahu kelmarin,rasa macam nak pengsan toinkk2x bebagai!!hahaaa..

apa-apa pun,korang akan tengok wan akan jadi WIRAWATI NEGARA ouhh..kihh3..
syokk..syokk!!
tetiba rasa tak sabar nak pergi..
tetiba rasa tak syok nak pergi..
kawan-kawan...
ini yang korang nak kan??
huhh!!
sepak munt0tt sesorang kan best..;)

Jul 11, 2011

dah tiba masanya untuk berubah

"SETIAP ORANG TAK LARI DARIPADA MELAKUKAN KESILAPAN..."

mesti semua tertanya-tanya kan??
"wan ada buat salah apa dengan kawan-kawan SB or blogger lain?"
guys...,wan memang takde buat salah pun dengan kekorang semua..
and wan pun baru je dalam dunia berblogging...
disebabkan baru la wan still belajar how to write a good entry okey??
wan selalu jadi silent reader dekat blogger idola wan..

tapi...
mustahil la aku nak meletopp macam diorang kan..
diorang tu rasanya tak suruh orang baca pun,traffic boleh naik sendiri..
but,even diorang ni dikenali pun,wan suka cara diorang...
always be humble and low profile..
caya sama lu orang lahh!!;)

and maybe sebelum ni wan tak matang dalam penulisan..
and wan suka luahkan rasa tak puas hati ikut perasaan wan sendiri je...
wan ambil kesempatan nak buka aib kawan-kawan wan sendiri yang masih tak tahu apa-apa dalam dunia blog..
tapi semakin hari semakin ramai yang cuba meneroka dunia IT ni..
wan akuinya..
and kawan-kawan wan yang sebelum ni wan anggap tak tahu apa-apa dalam dunia blog ni pun dah semakin ke hadapan..orang kata "up to date" lah...
congrate for diorang..!;)

and bila ada yang kritik,or tak kurang juga yang memaki dengan penulisan wan,
terima kasih yaa!!
daripada kutukan,cacian,kritikan tu lah yang menyedarkan aku..
and korang dah banyak ajar aku untuk lebih matang dalam penulisan blog aku..
terima kasih again...;)

jujur aku cakap...
aku tak cepat melenting kalau orang marah aku,maki aku atas kesilapan aku sendiri..
cuma jangan nak jadi 'lawyer' buat cerita macam-macam pasal aku..
cerita yang tak betul pulak..

TERIMA KASIH 
untuk yang menyedarkan aku..
untuk yang mematangkan aku..
untuk yang membuatkan aku cepat akui kesilapan..

dan..

MINTA MAAF..
untuk yang pernah saya sakitkan hati..
untuk yang pernah saya buat hati mereka terguris...
untuk yang pernah terasa dengan saya...

by the way,thanks ya both of you..
yang betul-betul buat aku matang..




korang banyak menyedarkan aku...
thank you guys..

p/s: kalau ada salah silap saya,sudi-sudilah menegur..sesungguhnya yang baik datang daripada Allah..yang buruk datang daripada diri ini sendiri...

aku takkan berjaya kalau takda orang macam korang yang menyedarkan aku!!!
HAHAA...sayang lah kawan aku!!;)

Jul 10, 2011

anak makcik mana hentah aku kebas dekat gym ni..


tadi saja lepak-lepak keluar sama my mom...
pegy beli makanan...lapar sangat!!tapikan...dah la aku order roti oblong yang depan PI tuh..*macam korang tau je..hihiii!!ya ampun...lambat bebagai menunggunye...rasa macam nak msak sendiri je weyhh!!
naseb baek la abang yang niaga tu....baik!!hahaa..tak hensem..cuma baik dengan aku..
kihh3...jangan jeles ye orang2 Gerik..wooaahhh!!ke situ pulak..

last2 beli nasi lemak hayam godam aje la...adik tengah dok merana kena resdung..nak balik cepat...*malam2 makan nasi lemak..bila nak diet..then,ingat nak balik dah..elok je mak singgah gym depan rumah tu..kasi CD dekat rakan kongsi gym dye tuh..ada je orang nak aerobik malam-malam...haiizzz...!!
saja bosan..ikut la mak naik gym tuhh...first time ouhh usha gym tu wa cakap sama lu..selama ni asyik dengar mak dok berurusan dekat gym je..kali ni aku sendiri naik tengok..

ingatkan mak nak hamekk kasut and kasik CD tu dekat kawan dye je,elok je mak terima pelawaan kawan dia suruh senamrobik..atoyyaaiii!!tunggu je la..tengok mereka...mereka...dan mereka....bersenam di malam yang dingin tuhh..usha2 la sekeliling gym tuh..kemas2 sikit..(tetiba baik..)!

tetiba ternampak budak kecik pulak..tengok mak syok je bersenam..aku pun layan la budak kecik nihh...anak kawan mak aku..rajin ikut mak dia yekk..aku pun apa lagi...kidnapp ler..hahaa!!
sempat p0sing bersama lagi yuuu..!!

muka innocent je budak nih!!naseb comel..
aku saja layan dia sikit je...sekali layann....haaahh..hamek kau !! kan dah terover excited budak nih!!bagi aku makan gula2 lah..ajak main lah...*biase la..budak2x...ajak snap picture,dok SS..hahaa!!
perut aku gila bapak laparr derr...rasa macam nak makan je budak nih..haishhh!!adik sampai call aku kott...dah x larat tunggu dalam kereta..nasi pun dah suam..kihhkihhkihh...

conclusion: aku sampai sekarang tak tahu anak makcik mana satu..and sapa hentahh budak ni..jumpa sepantas kilat!!

singgah blog aku sat, bleh?

join segmen lagi...
petang2 cenggini kan best..hehee!!
sapa nak join segmen ni,boleh klik
SINI
jom la singgah blog saya...;)

Jul 9, 2011

banyak benda mematangkan kita..

kadang-kadang...semua benda yang kita buat..tak semestinya perfect je semua...even bagi kita macam dah betul..tapi ada orang yang tak puas hati...ada yang meminta kita untuk puaskan hati diorang...biasalah...MANUSIA..

dalam satu kelompok keluarga...semua boleh bersuka ria..mak,ayah,abang,kakak,adik..semua boleh bersama..tapi tak dapat dinafikan...masing2 mesti ada rasa tak puas hati kan..mesti ada yang rasa mak ayah lebih sayangkan adik beradik yang jauh lebih pandai daripada kita..kena pulak bila adik beradik ramai..mesti berebut nak bersaing...tapi biasalah..keluarga kita pun MANUSIA...(ada keluarga korang from spesis kucing?)


dalam persahabatan...lagi lah kann...KAWAN..macam-macam kita boleh huraikan...ada kawan biasa,kawan baik,kawan sejati..kawan yang dalam susah je ada..bila senang takde..(ada pulak cenggini..!) ada kawan yang always bersama..susah ke senang ke..dia sanggup...ada jugak yang dalam senang je ada..bila susah,dia tak ada bersama kita..

tapi...

boleh ke kita percaya dengan kawan-kawan sejati kita?ada jugak kes..kononnya mula-mula memang sejati,sejiwa,sebelangkas..semua ada!!tapi kita tak sedar..dalam diam,belakang kita..dia cuba nak melagakan kita dengan kawan-kawan kita yang lain..tapi kita tak nampak semua tu..but,one fine day,bila dah terbongkar...baru dia nak mengaku semuanya...baru dia mintak maaf...dan dari situlah baru kita sedar yang dia bukan kawan yang terbaik untuk kita miliki...

mungkin Allah nak tunjukkan kepada kita hikmah disebalik pertemuan tersebut...

dalam berpasangan...pun ada jugak perselisihan fahamnye..."sedangkan lidah lagi tergigit,inikan pula pasangan suami isteri/couple.."hahaa...benda kecil pun kadang2 saja nak buat gaduh..biasa la..nak dipujuk...tapi itu semua lumrah kehidupan...biasalah..MANUSIA...

setiap yang berlaku psti ada hikmah disebaliknya...dan semua itu memberi pengajaran kepada kita supaya lebih matang dalam menempuh ujian hidup..

**p/s: yang nak ditekankan hanya dalam persahabatan je..tapi saja nak penuhkan lagi entry..semua benda dikaitkan..;)

walaupun rambut sama hitam,sama pertalian darah,dijodohkan bersama,tapi hati seseorang sukar untuk difahami...setiap individu mempunyai keinginan yang berbeza..

Jul 2, 2011

it's all about us..

aduiii nye punn...
berhabuk blog!!habuk2x..
apa2 pun...
sukan sekolah dah lepas..

congratulation rumah KEMBARA la sebab menang nye punn..

meriah punya hiasan..
hasilnyee...
and congrate for naib johan la yee..
rumah sukan saya tuhh..

temanye flora n fauna
ini antara ahli2 nye...
apa pun..aku dah tak ingat tempat ke3 rumah sukan ape..
tapi yang pasti..
aku bangga..sebab aku uruskan bebudak perbarisan rumah waja..
dapat juge naib johan..
(riak seketika..)

lepas tu..
dah tak join ape2..
pergi bergambarnye punn...
aduii..
rosak camera orang weyhh!!

terselit nye juga gambar budak ini nye punn...aduiii!!
terima kasih Mohamad Akif lahh(tekan nama utk ke fb beliau...)
terima jugak gambar kami dekat camera hebak kau tuhh..
dia ni blog pun berhabukk..
tekan SINI untuk melawat blog akif nih..

ni hah dye..
gambar sume nak yang HOWWTT panas2x je..
mentang2 atlit nye pun..aduii..

sudah le tenung2 nye pun..
go laa!!pecut tuhh..

semua gambar kredit to beliau...
**layak ke dipanggil beliau??**
hahaa..
pegy usha album sukan di fb dye le..
aduiii..