Aug 30, 2011

sedikit kata ingin ku titipkan bersama


Just a short & simple entry

Wanda nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Lebaran..Maaf Zahir & Batin ku pinta !! ceewwaaahhh!!!sempena Hari Lebaran yang dah pun kunjung tiba,wanda nak khaskan ucapan untuk family,kawan-kawan,saudara mara,guru-guru,followers & semua yang membaca entry ini..


my lovely family-->ampun dan maaf dipinta jika ada terkasar bahasa,menyakitkan hati,mengguris perasaan kalian atau apa-apa je la..mintak ampun dari hujung rambut yg halus ni hingga ke hujung kaki yg dihiasi dengan kuku-kuku ku yang comel !! muahahahaa..

my dearest friends-->to all my friends tak kira la dari sekolah rendah aku di SKMS,MRSM PDRM & SMSIS II,aku nak mintak maaf bebanyak if sepanjang kita berkawan ada korang terasa hati dengan aku...perkara biasa la bila kita seronok-seronok,gurau senda bebagai..mungkin dalam gurau ada pahitnya..walaweyhh!!selamat hari raya ye kaliann..

saudara-mara-->macam biasa,mintak maaf bebanyak ye kalau I ada bermasam muka dengan anda semua yekk..0-0 tau..jumpa pagi besok !!! heheee..

guru-guru-->wan mintak maaf banyak-banyak kalau sepanjang cikgu-cikgu semua mengajar wan ada yang menjengkelkan ke,terasa dengan wan ke,atau wan ada tergosip pasal cikgu ke,mengata belakang ke apa ke...heheheheee!!mintak maaf bebanyak tau sebab tu semua tak disengajakan..kalau sengaja dah lama wan tak mintak maaf..halalkan ilmu yang cikgu ajar kan..dan doakan kejayaan wan SPM akan datang ni..=)

followers-->selamat hari raya kalian !! mintak maaf if ada yang terasa dengan Wanda ye..mana la tau kot2 ada entry2 wanda yang buat korang terasa..ampun maaf dipinta !!

kepada semua,
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN..


jemput datang rumah kalau ada kesempatan ye..;)

Aug 28, 2011

sambutan raya di taman perumahan tak kurang hebat juga

Salam sayang daripada Wanda..

macam mana semua-semua??mesti dalam mood excited nak raya kan..??alaalaaa..jangan tipu la kata korang tak excited,aku nampak muka sorang2 tengah dok belek baju raya,test baju depan cermin..buat kuih raya,kemas rumah,main mercun segala bagai lagi kan ??ececeehh..tak nak mengaku lagi tu !

bila kita sebut je nak balik kampung,mesti ada sesetengah orang terbayangkan kawasan kampung betul tak??and selalunya sambut raya dekat kampung lahh paling hebat kan sebab masih ada lagi orang yang mengamalkan tradisi turun temurun tuhh..gotong-royong buat ketupat sambil mengumpat-mengumpat  betul tak kan??hahaa!!rasa seronok aje menambah dosa..haiihh!!tidakk..tidakk...

tapi kan,berbeza dengan rumah aku..duduk dalam 'taman perumahan' la orang kata..betul-betul dalam pekan pulak kan.susah sangat nak rasa kemeriahan sambutan dekat kampung..melainkan aku balik kampung opah aku di Lenggong tuhh !! baru la dapat rasa tau..haaiiihh!!kesiann..jiran-jiran sebelah rumah pun dah balik kampung diorang..,aku tak balik2 lagi membantu bonda tersayang mengemas rumah+buat kuih raya yang sememangnya sekarang ni tengah tunggu turn untuk dibakar di dalam oven kat dapur tu ! (aku dengan enak sekali mengupdate blog!!) 

tungguuu!!
sapa cakap tak meriah sambut raya dekat taman perumahan aku???*aku la bodohh pegi tanya pasal pe??
memandangkan 3-4 tahun kebelakangan ni bilangan budak semakin meningkat di taman perumahan aku ni,so aku dapat syak ada segelintir makcik-makcik atau pakcik-pakcik kat taman perumahan aku ni ada buat kilang tambah anak la..muaahhahaa!!yelahh,mana taknye..diorang lah yang paling semangat tahun ni main mercun sana sini tak kira hujan ke tak..then,makcik pakcik yang dah ada cucu pun,anak-anak diorang balik sini..kereta diorang pun penuh sampai kadang-kadang park depan rumah aku..almaklumlah..,taman perumahan lah katakan..bukannya ada halaman besar-besar macam kat kampung tu lain cerita..satu halaman tu,untuk kereta satu family besar !!
so..conclusion is,bila jiran-jiran aku balik kampung,jiran-jiran aku yang di perantauan pulak balik rumah diorang di taman perumahan aku ni,takde la sunyi macam 6-7 tahun yang lepas macam raya dalam gua je..


budak-budak kemain lagi hebatnya menyambut hari raya,lagi-lagi tahun ni kena pulak sama dengan Hari Kemerdekaan,ada la sorang budak laki yang montel+comel+tembam ni berlari-lari depan rumah aku  bawak bendera,but nyanyi lagu Suasana Hari Raya by Anuar & Elina..hamekk kau!!budak-budak lagi patriotik daripada orang yang tua daripada diorang !! kite??kite??ada nak lari-lari bawak bendera Malaysia??rasanya kalau ada,pandangan orang lain terhadap kita mesti pelik and statement membunuh yang keluar dari mulut diorang mesti.."ehh,kau tengok orang tu..kenapa dengan dia hahh??gila kott agaknya.." peerrggghhh...time tu kalau dengar dekat telinga kita kalau kita yg jadi mangsa hinaan macam tu,mesti rasa macam nak kasi penumbuk jaa!! wa tengok lu kecik besar kecik besar je derr!! hahaa!!

and jangan pelik even halaman rumah dekat kawasan taman perumahan ni tak sebesar halaman rumah di kampung,ramai je yang pasang pelita..lampu raya kemain lip lap lip lapp lagii..!!aaauuww..!! i loikee..=)
pelita yang dipasang luar rumah pun menyenangkan kerja-kerja pembakaran bunga api budak-budak kecik yang berduyun dekat taman perumahan aku ni..muaahhaa!!gembira lahh haaii mereka..lagi satu,sesi bertukar-tukar juadah dengan jiran tetangga pun adaa...kau bagi rendang ayam,aku kasik rendang daging..kau pagi ketupat,aku bagi lemang..waaahhh!! kelas gituu..hihiikksss !!

so,secara rambangnye...sambutan raya ni semakin meriah tak kira di kampung,pekan,bandar,or wateva lahh!!semuanya sama je..cuma nikmat yang kita dapat je berbeza setiap kawasan kann???

SELAMAT BERHARI RAYA & MAAF ZAHIR DAN BATIN IKHLAS DARIPADA PEMILIK BLOG:

Miss Wanda..

Selamat Hari Menjadi my kakak !

(sambil menyanyi ikut melody..) happy birthday to you....happy birthday to you.....happy birthday to Sis Elis...happy birthday to you..!!

ehemm!!sedap tak??bhahaa!!tak sedap biarkan..hanya untuk my kakak tersayang !!hehee..

dear Sis Elis Wanie,
wan nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Ulangtahun sis yang ke-**??12 kott..ahhaa..semoga sis sentiasa berjaya dalam hidup,dimurahkan rezeki dan sentiasa mendapat redha daripada-Nya..
juga didoakan semoga si makin tembun !! ooppss!!

wan doakan sis tabah dalam menjalani kehidupan seharian,tak putus asa dan bahagia mendapat adik secomel wan !! bahhaaa...perasan sihh !! sorry ye sis,no present for you..hanya ucapan sahaja sebagai mengingati kakakku yg somell!!

ehh..lupa !! ada kek..


heart chocolate cake untuk kamu !! muahaahahaa..boleh tengok je lahh!! x dapat rasa tauu..puasa !! tak boleh makan..hahaa!! tahan nafsu kamu tengok cake ni..woohhoohhooo!!
apa pun,semoga sis HAPPY ALWAYS WITH UR SWEETHEART !!

aauuuuwww!! a lot of love from ur sister,
Miss Wanda.

thank you very very damn much Sis Gee !!


eheemmm..ehemmm..!! blog Miss Wanda ada baju raya laahh!! bahagia sudahh meyhh..kalau sesapa yang ada jenguk blog Miss Wanda before ni,mesty perasan kan macam mana baju blog ni sebelum ni..tapi,ada ke yang nak perasan dengan perubahan ni??siapalah Wanda kann..(ayat mintak penyepak nih..!!)


Kak Gee,thank you sebab buatkan 'baju raya' Blog Miss Wanda ni yepp??tak pernah terfikir pun blog ni akan jadi cantik and meriah macam ni sekali !! Wanda pun ada semangat dah aktif berblogging lepas ni..*winkwinkk!! and kebetulan,perubahan ketara bila nak dekat sambut Hari Lebaran yang akan datang...waahhh!excited tauu..again,

THANK YOU VERY MUCH SIS GEE!!

di kesempatan ni juga,Wanda nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Lebaran kepada semua umat Islam yang meraikannya..dan tak lupa juga Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan kepada semua rakyat Malaysia...semoga sambutan kali ni membawa seribu satu makna kepada kita semua..Amiinnn..

ouhh..lupa..!!nak kenal dengan Sis Gee??jomm Wanda bawak !!

Aug 17, 2011

Malaysia menang dalam perlawanan ke-4

SALAM 1HARIMAU!!

Habis sudah waktu bersahur..masuk hari ke 17 kita berpuasa dalam bulan Ramadan ni.dah kenyang makan sahur tadi kan?so,sama-samalah kita mengonlinekan diri seketika je yeekk..jangan lama-lama,pigi solat itu subuh lahh..

alih-alih facebook jugak dibukaknye..(itu je yg termampu...*mcm kena beli pulak nak online nih!!)
but apa-apa pun,login facebook tadi status pertama yg terkeluar gedeb0kk dekat home aku is a good news ok??bukan good news untuk aku sorang je..but untuk 1Malaysia..wahahahaaa!!macam nak umum dapat bonus bebagai pulak dahh..

sebelum tu...ni news yg aku dapat dapat semalam...

so,ini berita yg the segera one la..habis perlawanan terus
update kann...
pagi ni pulak,player HM sorang ni kira amek mood nak kongsi kegembiraan kot..semalam habis game terus balik rehat gam0kknyee..hahaa!!harini,pagi-pagi lagi dia dah update..

dalam banyak2 player HM,Amer la yg paling the rajin nak cerita
perkembangan terbaru team diorang dekat Slovakia..
see!!kalau dilihat balik,memang kebanyakan diorang menang tipis je kan..tapi sekali kalah hamek kau 4-1 nye di balunn!!btw,ni maybe petanda team football Malaysia ada potensi cerah lahh nak lebih menyinar nanti kann..(cakap macam aku proaktif terlampau dalam bab cenggini!!)

apa pun,Wan Zack Haikal kemain menyerlah lagi di Slovakia yekk..!!asyik jadi mamat jaring gol bola je..congrate ye wanjekheykal!!(mood malas nk panggil nama penuh beliau...errkk!!)

ok lah..nak cakap ni je !!!
TAHNIAH...TAHNIAH...TAHNIAH...HARIMAU MUDA !!

Aug 14, 2011

terlalu amat sangat menikmatinya !

SALAM 1HARIMAU!!! AAAAUUMMM!!

semalam punya ceritaa....

berbuka dengan penuh selera sampai ke jamban sebagai penyelesaiannye...HAHAA!!ok,tu je..;)
and berjaya menjeleskan my sister di Bangi...ini kakak kandung ye ! ouhh..saja nak berkongsi kegembiraan dengan korang..tak kisah la korang suka ke tak,aku nak jugak cerita..hee~

semalam aku dapat kakak lagi sorang tau..saja gataii tangan buat family request dekat sis Elis Wanie ni..
dia comel and chubby tembun tembun gituu!!ok dah !! nanti dia perasan pulak..ooppss!(jangan di marah saya ya dong..??hueehueehueee) 
tak tahu nak curik mana dahh..hahaa!!

kami ibarat adik beradik yang terpisah sejak kecik kununnyee...tak pernah bersua muka punn hanya di alam maya je lahh..HAHAA!!(bajet drama sedihh..)
and actually 'I GOT HER FROM THIS GROUP'..thank you ADMIN sebab bagi aku dapat kakak kedua..hahaa!!selain share cerita pasal blog je,ni peluang nak bermesra dengan macam-macam org 1Malaysia la katakan..hahaa!!(nak cite jugak,admin grup ni sekampung dgn aku je!!HAHAA!!kan dah over..ngengg!!)

back to normal..
to my kakak kandung sis semalam..I dah menjeleskannye dgn satu jenis makanan je baru..
so entry ni,bagi menambahkan lagi kejelesan yg sedia ada pada diri beliau..enjoy this entry ye kakak..HAHA!!

ini makanan yg telah buat kakak aku jeles nak bagai
semalam..
ni hanya gurauan ya sis !! hueehuee
special from mom !! daging masak merah mabeleessss ouhh!!
cuma banyak bawang je..hueehueee...
tapi masakan mak totapp di hati..
comel kan saya??ok..ni hanya apa yg tertera di apron mak ketika bersilat di dapur..
takkan nak snap pic mak yg sdg bz kan??kartun ni pun jadi lahh..
ehemm..ehemm...harap takde timbul kejelesan antara kaum..hahaaa!!
alahaaiii..akak...tunggu kamu balik raya nanti..lagi meriah..rasanya??hueehuu..ini makanan bila abang balik je..kalau complete whole house..meja pun x cukup nak hidang makanan..

and fyi,makanan ni habis ok!!hahaa..yelahh..dah ada ayam golek tergolek golek tu mesti la habes bebagaii..dpt ayam senyap je sorang-sorang time bebuke semalam..hahaa!!

masakan mak daging masak merah tu habis time bersahur pagi tadi..gggrr!!untunglah mak aku dapat anak-anak kuat makan!!!mana tak tembun sesowang..gggrrrr!!

memang menikmatinye lah pun aduiii!!;)

Aug 11, 2011

best kan bila popular?

SALAM 1HARIMAU!!AAAAUUUUMMMM...

best juga bila I switch on my lappy,connected to the only one 'BERUKBAND'  which had been acting nicely to my whole family and also ME!!very2x the best lahh kann...!

then,staring at my facebook..saw many kinds of status appeared at my 'home'...joking,angry,sad,happy,express their conscience,hoping that others will know what their feelings on that time..
enough!!don't talk nonsense anymore !!

just see the title above,

while staring on facebook,the most popular social networking..we can read all the status appeared right??and how many people like their status ryte??
people wrote their status with too many intention..maybe they wanted to attract others with the symphaty verses maybe??instead they're actually happy 'behind the scene'...who knows ryte??they maybe just wanna feel like they're the most popular person when they got 100 likes at once??we never know their feelings for sure!!

(OMG!!wan..stop talking nonsense in your own words in English!!really...really...really...broken ENGLISH!!just speak Malay lahh hoiii!!)

muahahhaaa!!korang paham apa yang aku dok meroyaannn kat atas tuhh??sudahh..sudahh..abaikan!!itu semua masuk dalam exam MUET yg lalu..hahaa!!*dushhsudushhh..banyak kaulah masuk MUET..kompem BAND 0!!errkk..hahaaa..dahh..lantak aku lahh..i'm still learning how to speak English fluently ok??(berangan nak ke LONDONN yg sedang berusuh tuu..)HAHAA!!!

ok fine..cuba kita tengok status-status kawan kita di facebook tuhh..macam intonasi yg cuba disampaikan kan???ada yg saja tulis sebab bosan..ada yang SENGAJA nak dapat 'like' banyak...ada yg tulis dgn niat baik..such as nak sampaikan sesuatu perkara kebaikan lahh..ada yang maki hamun macam dah kena rasuk dgn HANTU SUSU gayanya..ada yang berguarau senda dengan kawan-kawan,families and guru-guru pun hadoo....ada yang sedang hangat dilamun cinta...macem-macem lee..penat eden nak menulis nye pun haduuii...

apa yang nak ditekankan,for someone yg popular kan??yang dikenali ramai lah katakan...yg senang bergaul..or lelaki KACAK yg menjadi kegilaan ramai...also awek CANTIK lagi AYU macam aku yg menjadi kegilaan ramai jejaka diluar yg seperti pungguk rindukan bulan???terbayangkan awek yg diidamkan sampai terkencing malam..haaahhh!!jgn gelak or gataiii nak pikir benda lain..kencing malam macam budak kecikk!!budak kecik pun pandai suruh mak diorang pakaikan pampers sbg 'preparation' katanyaa...HAHAA!!

orang famous..
tulis di status facebook.."hello.."or"selamat pagi.."or "sedih.." or "haii.." or "penat.." or " selamat malam" or "menanti.." atau ayat-ayat pendek yg sewaktu imsak dengannya tu pun beriban yg datang meng'LIKE' status diorang...itu belum termasuk status diorang yg panjang macam resit pergi shopping tuh lagii...tak perlulah ditulis sbg contoh rasanya..korang pun tahu kott macam mana gaya status tuhh...tak tahu jugak pergi lah cari akaun facebook sesapa yang tipt0pp howwttt tuhh..usha tengok!!!tulis selamat bersahur pun ada la 67 likes..(ramai pulak yg online pagi2 buta..)

tak kisah laa...rezeki masing-masing...kelebihan masing-masing kan dalam menonjolkan diri sendiri??alaahhaaiii..sebenarnya tak ada pun lah aku buat entry macam ni...takde niat or perasaan hasad dengki punn..muahahaah!!MAAF ye kalau ada sesiapa yg tacink lebehh lakk..cuma tadi ternampak status sorang cikgu aku time belajar dekat MRSM kann...terkena pulak status dia time aku nak terbitkan entry nih..ceewwaahh..alang2x tu share la dengan korang..


hanya utk dikongsi bersama...bukan ada niat iri hati punn..hehee!!cuma saja nak ajak kekorang renung-renungkanlah...yang selalu howwtt tipt0pp tu,korang ingat tak dengan Maha Pencipta..??fikir-fikirkanlah...
dahlaa...MAAF terpanjang entry sebab banyak melalutt!!fuulllsstttoooppp!!

#okbaiii...

nota BMW : semoga takde sapa yang terasa...jangan marah wan..ni hanya pandangan..hehee!jangan marah tauu..nanti takde sapa nak kasikk duit rayaa??HAHAA...

Aug 8, 2011

untunglah~

SALAM 1HARIMAU!!AAAUUUMMMMM..;)

tiba-tiba petang ni nak feeling pulak..bukannya tengah sedih,tapi lepas buat 'observation' secara rahsia melalui rutin harian,rutin di facebook,twitter & of course BLOG juga..
ini je yang mampu nak diucapkan..

~untunglah ada orang yang sayang kamu...
~untunglah ada peneman dikala duka mu...
~untunglah masih ada lagi yang memerlukan kamu sebagai teman...
~untunglah masih ada yang mengharapkan bantuan daripada kamu..
~untunglah masih ada yang sudi memberi tunjuk ajar kepada kamu...
~untunglah kamu disenangi ramai..
~untunglah ada yang sudi bergembira dengan mu..
~untunglah masih ada yang 'protect' kamu dikala kamu dimaki,dihina..
~untunglah kamu masih boleh mengenal yang mana baik buruk sesuatu benda itu..
~untunglah kamu mampu menggembirakan orang disekeliling kamu..
~untunglah kamu menjadi kebanggaan keluarga...
~untunglah kamu menjadi kebanggaan guru-guru dan sahabat-sahabat...
~untunglah kamu kerana masih ada yang mengambil berat tentang kamu dikala kamu jatuh sakit..
~untunglah kamu masih ada yang tumpang gembira dengan kejayaan kamu...
~untunglah kamu kerana Allah masih lagi memberi peluang untuk merasai nikmat-Nya di dunia yang sementara ini..

semua ni kan hanya pinjaman daripada-Nya..

kalau nak disenaraikan segala jenis untung yang ada,memang banyak..tapi cukuplah sekadar kita tahu yang semua keuntungan ni perlu kita bersyukur..nikmat kalau Allah nak tarik sekejap je !

mungkin harini kita boleh bangga,bahagia sebab dapat belajar dengan senang,dapat melakukan rutin harian dengan mudah.,tap kita tak tahu mungkin Allah nak tarik balik semua nikmat tu,ada yang terexcident..kena-kena dah lumpuh..jadi, eloklah kita bersyukur..

**petang ni mood baik,tulis pun semua rasa nak elok je..tak boleh makan la katakan..T_T**

and tadi,saja usha balik inbox kawan-kawan dekat handset,terjumpa pulak mesej from kawan aku yang sorang ni..


bila baca je mesej dia balik semula,rasa sejuk pulak hati aku yang sebelum ni penuh dengan noda...*cceeewwaahhh!!hahaaa
so,itu je nak share..

SEKIAN...

nota BMW: sebenarnya jeles dengan orang yang sedang hangat dilamun cinta..tapi yang sebenrnya hidup aku tak pernah sunyi!!!muahahhaaaa...semoga kalian berbahagia dengan pasangan kalian..~mmmuuuaaahhhhxx!!

Aug 7, 2011

Mark Zuckerberg terkena jangkitan virus?! aku antara orang terpenting?

SALAM 1HARIMAU!!

apa kena mengena aku dengan pengasas 'mukabuku' terkenal ni??Mark Zuckerberg kena jangkitan virus??haisshh..setahu aku dia buat virus kat orang ada la..errkk??betul ke??terpesong betul aku nihh!!
aku pulak kononnya orang terpenting lahh??VVIP??(very very innocent person!)muahahhaaaa!!

ok..ok...
biar statement ini menjelaskan segalanya!
then,persoalannya ada solution ke?

gaya kejam je lahh haii kawan aku sorang ni !
see??
sebenarnya takde apa pun..
aku je suka buat propaganda berlebihan !! haisshh..(humban dalam air ganda karang baru tau kau kan??!)
dahh..hanya orang tertentu je tahu air ganda tu dimana..hehee!!
Mohammad Faiz Alkhawarizmi ni je dok tensi ape hentahh..! chatbox facebook ada masalah kot nak chat dgn orang lain..hailaaa~kesiann kan??

mesti kau rasa macam nak deactivate je kan account fesbuk kau tuh faiz??HAHAA
ada fesbuk tapi problem dengan chat tu..tak rasa sia-sia ke kau ada account fesbuk??
bakor je fb kau tu..kihhkihhkihhh..
hehee,,,maap ye kawan ! hanya bercanda di kala tengah malam ini..ooopppss!;)

maybe dia risau kot nanti takde la story 'cinta mukabuku'nak dikongsi bersama kan??kihhkihhkihh...
alahaiii faiz~ still boleh message kan kat fesbuk tu??tapi kalau kau rasa benda tu penting la..hahaa!!time lain boleh je lah haii kalau nak berwalling pun..bukannya kita bercintunn pun nye pun aduii..!

but,aku pun pelik jugak lah wahai kalian~
kenapa ye ada yang jadi macam ni..??siapa-siapa boleh bantu cari solution?
setahu aku kalau tak boleh chat ni bila kita dah unfriend or 'BLOK' someone tu..
tapi ni unfriend pun tak,blok apatah lagi....tapi tak boleh berchatting pun??haihh..pelik sungguh !

bila jadik camnie mula la nak baran satu badan kan??sampai Mr.Mark Zuckerberg pun jadi mangsa..virus apa la sangat yang si faiz ni nak kasik ye??hahaa..

btw,sape2x yang tahu how nak setel metelkan segala benda yang terjadi dekat kawan aku ni,bantuan anda amat sangatlah dialu-alukan..;)
kesian dah aku tengok mamat nih..berapa bulan dah jadi macam ni..kihhhkihhhkihh!

notaBMW: bukan senang nak jadi salah sorang daripada orang terpenting..*haaahhh..!!jangan riak dan angkuh lagi sombong..;)

Aug 5, 2011

Aug 1, 2011

dah discuss nak gather di rumah opah !!

SALAM 1HARIMAU!!!AAAUUUMMM...

selamat berbuka lah kalian !!
lauk apa,minum apa,masak apa,makan apa itu semua aku tak nak tahu..tak pentingnye pun..aduii!!
yang aku nak hanginn satu badan bila kereta mak aku kena saman dengan polis time shopping dekat bazar ramadhan tadi...dahh stopp!!

for the 1st time aku tulis entry khas untuk cousin-cousin aku yang semangat gila bagai nak berbuka sama-sama!!muahahaaa...

To My Dearest Cousins...
semoga apa yang dirancangkan berjalan dengan lancar...dan dipermudahkan oleh-Nya..

walaupun aku belum tanya dekat mak aku,jadi ke tak..tapi harap-harap kali ni mak aku dengan suka hatinya setuju dengan rancangan anak-anaknya serta anak-anak saudaranya..hehee!!biasalah..ada 20 orang cucu-cucu che net ni,ada 20 jenis le ragamnye...kihh3x..belum masuk segala cucu cicit yang ada tu..semakin bertambah aje habaq ke ang..hahaa!!

discuss tadi memang meriah la tapi yang meriahnya cuma kami bertiga ni je la..belum tahu confirmation from others..(dalam hati aku cakap,"mintak2x lah diorang ON je..kan senang!!)

semangat ja cucu che net hok bongsu..HAHAA!!
maaf,di komen2x itu hanya selingan antara kami bersepupu..HAHAA!!tak ada kena mengena dgn yg tua atau muda,miskin atau kaya,sihat atau sakit..kihh3x..

perbincangan bermula yopp!!

akhirnya..beginilah penyudahnya..
*baik bebenau cucu che net yee..hahaa
beriya je sembang kan??siap diagihkan tugas lagi aku kena pergi beli murtabak!!muahahaaa...
dahhh..kita STOP!!
pedulikan seketika diskusi di atas..hahhh!!

WAHAI CUCU-CUCU CHE NET SEKALIAN!!

hehee..over siott!!nih..hampa dok sebok discuss sal makan,mana tak tembunn sorang2x..!!
jom kita usha kadar zakat fitrah bagi negeri di seluruh Malaysia ye anak-anak...*geli betiss mak..HAHAA!!


dah klik anak-anak sekalian...???hahhh!!apa tunggu lagi..sediakan duit korang la pi bayorr nye pun le aduiii!!
SELAMAT BERPUASA!;)