Aug 11, 2011

best kan bila popular?

SALAM 1HARIMAU!!AAAAUUUUMMMM...

best juga bila I switch on my lappy,connected to the only one 'BERUKBAND'  which had been acting nicely to my whole family and also ME!!very2x the best lahh kann...!

then,staring at my facebook..saw many kinds of status appeared at my 'home'...joking,angry,sad,happy,express their conscience,hoping that others will know what their feelings on that time..
enough!!don't talk nonsense anymore !!

just see the title above,

while staring on facebook,the most popular social networking..we can read all the status appeared right??and how many people like their status ryte??
people wrote their status with too many intention..maybe they wanted to attract others with the symphaty verses maybe??instead they're actually happy 'behind the scene'...who knows ryte??they maybe just wanna feel like they're the most popular person when they got 100 likes at once??we never know their feelings for sure!!

(OMG!!wan..stop talking nonsense in your own words in English!!really...really...really...broken ENGLISH!!just speak Malay lahh hoiii!!)

muahahhaaa!!korang paham apa yang aku dok meroyaannn kat atas tuhh??sudahh..sudahh..abaikan!!itu semua masuk dalam exam MUET yg lalu..hahaa!!*dushhsudushhh..banyak kaulah masuk MUET..kompem BAND 0!!errkk..hahaaa..dahh..lantak aku lahh..i'm still learning how to speak English fluently ok??(berangan nak ke LONDONN yg sedang berusuh tuu..)HAHAA!!!

ok fine..cuba kita tengok status-status kawan kita di facebook tuhh..macam intonasi yg cuba disampaikan kan???ada yg saja tulis sebab bosan..ada yang SENGAJA nak dapat 'like' banyak...ada yg tulis dgn niat baik..such as nak sampaikan sesuatu perkara kebaikan lahh..ada yang maki hamun macam dah kena rasuk dgn HANTU SUSU gayanya..ada yang berguarau senda dengan kawan-kawan,families and guru-guru pun hadoo....ada yang sedang hangat dilamun cinta...macem-macem lee..penat eden nak menulis nye pun haduuii...

apa yang nak ditekankan,for someone yg popular kan??yang dikenali ramai lah katakan...yg senang bergaul..or lelaki KACAK yg menjadi kegilaan ramai...also awek CANTIK lagi AYU macam aku yg menjadi kegilaan ramai jejaka diluar yg seperti pungguk rindukan bulan???terbayangkan awek yg diidamkan sampai terkencing malam..haaahhh!!jgn gelak or gataiii nak pikir benda lain..kencing malam macam budak kecikk!!budak kecik pun pandai suruh mak diorang pakaikan pampers sbg 'preparation' katanyaa...HAHAA!!

orang famous..
tulis di status facebook.."hello.."or"selamat pagi.."or "sedih.." or "haii.." or "penat.." or " selamat malam" or "menanti.." atau ayat-ayat pendek yg sewaktu imsak dengannya tu pun beriban yg datang meng'LIKE' status diorang...itu belum termasuk status diorang yg panjang macam resit pergi shopping tuh lagii...tak perlulah ditulis sbg contoh rasanya..korang pun tahu kott macam mana gaya status tuhh...tak tahu jugak pergi lah cari akaun facebook sesapa yang tipt0pp howwttt tuhh..usha tengok!!!tulis selamat bersahur pun ada la 67 likes..(ramai pulak yg online pagi2 buta..)

tak kisah laa...rezeki masing-masing...kelebihan masing-masing kan dalam menonjolkan diri sendiri??alaahhaaiii..sebenarnya tak ada pun lah aku buat entry macam ni...takde niat or perasaan hasad dengki punn..muahahaah!!MAAF ye kalau ada sesiapa yg tacink lebehh lakk..cuma tadi ternampak status sorang cikgu aku time belajar dekat MRSM kann...terkena pulak status dia time aku nak terbitkan entry nih..ceewwaahh..alang2x tu share la dengan korang..


hanya utk dikongsi bersama...bukan ada niat iri hati punn..hehee!!cuma saja nak ajak kekorang renung-renungkanlah...yang selalu howwtt tipt0pp tu,korang ingat tak dengan Maha Pencipta..??fikir-fikirkanlah...
dahlaa...MAAF terpanjang entry sebab banyak melalutt!!fuulllsstttoooppp!!

#okbaiii...

nota BMW : semoga takde sapa yang terasa...jangan marah wan..ni hanya pandangan..hehee!jangan marah tauu..nanti takde sapa nak kasikk duit rayaa??HAHAA...

1 comment:

Umedia Network said...

Betul2. Like this entry. :)