Aug 8, 2011

untunglah~

SALAM 1HARIMAU!!AAAUUUMMMMM..;)

tiba-tiba petang ni nak feeling pulak..bukannya tengah sedih,tapi lepas buat 'observation' secara rahsia melalui rutin harian,rutin di facebook,twitter & of course BLOG juga..
ini je yang mampu nak diucapkan..

~untunglah ada orang yang sayang kamu...
~untunglah ada peneman dikala duka mu...
~untunglah masih ada lagi yang memerlukan kamu sebagai teman...
~untunglah masih ada yang mengharapkan bantuan daripada kamu..
~untunglah masih ada yang sudi memberi tunjuk ajar kepada kamu...
~untunglah kamu disenangi ramai..
~untunglah ada yang sudi bergembira dengan mu..
~untunglah masih ada yang 'protect' kamu dikala kamu dimaki,dihina..
~untunglah kamu masih boleh mengenal yang mana baik buruk sesuatu benda itu..
~untunglah kamu mampu menggembirakan orang disekeliling kamu..
~untunglah kamu menjadi kebanggaan keluarga...
~untunglah kamu menjadi kebanggaan guru-guru dan sahabat-sahabat...
~untunglah kamu kerana masih ada yang mengambil berat tentang kamu dikala kamu jatuh sakit..
~untunglah kamu masih ada yang tumpang gembira dengan kejayaan kamu...
~untunglah kamu kerana Allah masih lagi memberi peluang untuk merasai nikmat-Nya di dunia yang sementara ini..

semua ni kan hanya pinjaman daripada-Nya..

kalau nak disenaraikan segala jenis untung yang ada,memang banyak..tapi cukuplah sekadar kita tahu yang semua keuntungan ni perlu kita bersyukur..nikmat kalau Allah nak tarik sekejap je !

mungkin harini kita boleh bangga,bahagia sebab dapat belajar dengan senang,dapat melakukan rutin harian dengan mudah.,tap kita tak tahu mungkin Allah nak tarik balik semua nikmat tu,ada yang terexcident..kena-kena dah lumpuh..jadi, eloklah kita bersyukur..

**petang ni mood baik,tulis pun semua rasa nak elok je..tak boleh makan la katakan..T_T**

and tadi,saja usha balik inbox kawan-kawan dekat handset,terjumpa pulak mesej from kawan aku yang sorang ni..


bila baca je mesej dia balik semula,rasa sejuk pulak hati aku yang sebelum ni penuh dengan noda...*cceeewwaahhh!!hahaaa
so,itu je nak share..

SEKIAN...

nota BMW: sebenarnya jeles dengan orang yang sedang hangat dilamun cinta..tapi yang sebenrnya hidup aku tak pernah sunyi!!!muahahhaaaa...semoga kalian berbahagia dengan pasangan kalian..~mmmuuuaaahhhhxx!!

2 comments:

AesyaZealous said...

untunglah kite diberi kesempatan melihat dunia..

:) slm ramadhan

✿....rossa alina....✿ said...

UNTUNGGGG SANGATTTT..

BERSYUKUR LA DENGAN APE YG DI DEPAN MATA.. ;P