Oct 22, 2011

Bermulalah episod bujang-membujang

Hello readers and followers..

Semenjak SPM makin dekat menghampiri hidup wan ni, macam-macam benda kena korbankan..

kalau dulu online sampai lebam, tapi sekarang study sampai lebam

kalau dulu asyik update status fb 24 jam, tapi sekarang sehari sekali bukak and update status baru..*melainkan hari Jumaat

kalau dulu selalu tidur petang lama-lama, tapi sekarang tidur petang 30 minit sekadar hilangkan mengantuk je

kalau dulu selalu ikut mak pergi mana-mana,teman ke sana ke sini, tapi sekarang asyik terperap dalam rumah je

kalau dulu selalu buka buku sekadar siapkan homework, tapi sekarang buka buku sebab nak mengingat, buat latihan tambahkan lagi kemahiran..and others !

kalau nak disenaraikan, wallahualam lahh banyak nye benda yang 'terkorban' kan??

apa yang bakal terjadi esok, juga satu pengorbanan..sebab apa??

mak wan akan berangkat ke KL sebab nak menghadiri majlis konvokesyen kakak wan..and majlis konvo tu hari Selasa, that's mean 4 hari mak takde sebab Rabu baru balik sini balik..wan and adik bakal melalui kehidupan bujang sementara..kalau ikutkan,adik wan tu nak ikut tapi malangnya Isnin minggu depan dia exam lagi, so terpaksa lupakan hasrat tu..

wan??sudah tentu2 nye lah tak ikut kan..program sekolah banyak diorang buat tu..maklumlah SPM penentu segalanya..terpaksa wan lupakan niat nak tengok kakak berkonvo nanti..sian kakak,waktu majlis graduasi wan time form 3 dia datang tengok, tapi bila dia pulak berkonvo, wan tak dapat nak ikut..ampun my kakak??!heheehee..

so,esok wan and adik tinggal dengan opah and atuk ada dekat rumah wan ni..hehee! takde lah sunyi sangat kan..cuma tak dapat bayangkan apa yang bakal terjadi bila dua beradik ni hidup membujang bersama??ada perubahan ke rumah ni daripada bersepah ke kemas, atau bersepah kepada semakin bersepai-sepai??ahahaaa!!

itu semua kami yang tahu..;)






No comments: