Oct 26, 2011

Kawan Baik Penipu ?

Hello readers & followers..

Pernah ditipu? tertipu? menipu? atau korang sebenarnya PENIPU??

Let us talk about PENIPU..mesti ramai dalam kalangan kita pernah atau sedang hidup dikelilingi dengan insan yang suka menipu kan? hey apa aim korang yang suka sangat menipu tu ye? wan paling benci and menyampah sekali bila ditipu/tertipu dengan ayat2 cover "insan yang macam ni" !

korang yang tak suka dengan penipu pernah terfikir sebab apa insan-insan ni menipu?lagi parah bila bestfriend yang selama ni korang percaya & agungkan sangat sampai tak nampak yang sebenarnya bestfriend korang tu lah "musuh dalam selimut" korang..

Kemungkinan besar penipu SUKA menipu (let say if penipu tu bestfriend korang):

  • diorang berasa MALU dengan kelemahan diri sendiri
  • menJAGA hati kawan diorang tapi hakikatnya lebih menyakitkan hati
  • menutup kesalahan diorang terhadap kawan mereka..(means dia ada buat sesuatu tanpa pengetahuan korang)
  • bermegah-megah dengan sendiri..(tapi sebenarnya lebih menjengkelkan di mata orang)
  • degki/cemburu di atas kelebihan seseorang..kononnya bila bisnes kawan dia maju dengan usaha sendiri,dia pun taknak mengalah cerita kisah hidup dia yang kononnya buat dia berjaya..padahal tak berbisnes apa pun !! sembang kencang..
  • perlukan perhatian yang lebih..(mungkin kat rumah ada masalah keluarga,bila dengan kawan dia "lepas gian"
banyak lah alasan bagi penipu-penipu yang "disayangi" ni semua..kalau nak senaraikan tu jenuh mak nokk..!!haishh..kadang-kadang bila kita terlalu mempercayai kawan baik sendiri,semua rahsia dicerita sampaikan rahsia kau kahwin untuk kali ke 10 pun kau cerita, tiba-tiba dengar aib korang dah tersebar tak ke terkejut??siapa lagi korang nak syak kalau bukan bestfriend mengkeme tu semua??

kononnya berjanji dengan penuh sumpah setia lah simpan rahsia korang, tapi jumpa 'gu' yang lain terus dia taksub sangat sampai terkeluar cerita korang berak tak basuh..malu muka makk nokk!! sanggup cari bontot orang nak sorok muka lepas tu lahh..

kalau kucing pandai mengumpat keturunan sendiri.MANUSIA apatah lagi!
;)


Nak ceritakan tanda-tanda bestfriend korang menipu korang 'hidup-hidup' rasanya for sure ramai yg dah tau lahh..but yang paling UTAMA !! bila bestfriend korang tu cuba sedaya upaya membelit,menyimpul,mengikat,menggenggam segala cerita yang benar kepada tidak benar..itu tak perlu disangkal lagi lahh..memang sah dia sedang 'memusingkan' korang supaya percaya dengan dia..

noteBMW: Happy Deepavali to all Indians..!!;)

3 comments:

Erin Azizan said...

bestfren penah fitnah saya sendiri..sucks gilak..rasa bodo pon ada sbb awal2 tak leh nak detect dia ni jenis talam yg bemuka2

Miss Eiza said...

mnta dijauhkan dari fake friend ni la

Pendamba Mawar said...

pernah jugak ditipu sebelum ni