Oct 14, 2011

Please Respect Them Too

Salam hari Jumaat guys..

Perempuan, ibu atau wanita..apa saja yg berkaitan dengan seorang perempuan, selalu saja kita baca satu artikel about perempuan..besarnya pengorbanan seorang ibu, istimewanya seseorang wanita tu and etc.

but, have u ever know about men/boys ? diorang pun ada keistimewaan tersendiri..ada jugak sesetengah part kita harus beri perhatian terhadap LELAKI..banyak artikel yg mengagungkan perempuan tapi macam mana dengan lelaki? adakah diorang dipinggarkan? apa guna kaum lelaki dicipta di bumi tapi tak pernah ada sesiapa pun nampak kelebihan mereka?

so, kat sini wan memang respect for those yang dah menulis about lelaki yang wan rasa memang betul and tepat sekali apa dia cakap tu..korang pernah terfikir tak melalui penulisan dia ni..

if tak nampak, just klik gambar
see..besarnya pengorbanan seorang lelaki. if pengorbanan seorang perempuan kita boleh lihat dengan mata kepala kita sendiri, tapi lelaki ? semua pengorbanan diorang kita susah sangat nak tengok..mungkin lelaki tak suka menunjuk, atau perempuan yg tak menghargai lelaki? itu tak tahu lahh..

apa yang penting, bila wan baca text ni wan rasa lelaki memang penat dalam mencari sesuap nasi untuk ibu,isteri-isteri or anak-anak diorang demi kejayaan mereka sendiri..tak kira lah isteri diorang pun ada kerjaya ke takde, tanggungjawab lelaki menjadi ketua keluarga amatlah berat..

kalau takde duit boleh survive ke?think about it ok !

but in my opinion, sebanyak mana pun kelebihan seorang perempuan atau pun seorang lelaki tu diceritakan,diagung-agungkan,difikirkan or wateva, itu semua bergantung kepada sifat seseorang..kalau diorang sedar tanggungjawab diorang, diorang laksanakan lah..kalau tak sedar,itu pandai2 lah muhasabah diri..sebab kelebihan or keistimewaan dah macam2 sangat di beri..

bergantung lah kepada kita macam mana nak uruskan/laksanakan tanggungjawab sebagai lelaki or perempuan di muka bumi ni..

noteBMW : semalam ayah sedara baru je meninggal..sangat lah tak sangka. semoga arwah ditempatkan dlm kalangan orang beriman..Al-Fatihah

1 comment:

kunci locker said...

setuju ng artikel ni...tak pernah lelaki dihargai..semuany perempuan jek...tp tak apa la...pmpn mmg layak..kita lelaki kn kuat dan tabah :)

biar penat asalkan org yg kita sayang dan jaga dapat apa yg dorg nk :)