Nov 8, 2011

Manusia Si Pendera Sejati

Hello readers & followers..

Lagi-lagi pasal manusia kan? memang semua yang terjadi sebab 'sifat' yg telah dikurniakan kepada manusia. Baik buruk sesuatu perkara semua berkaitan dengan 'Manusia' !

Penderaan pun manusia yang lakukan. Memang kejam kan?Manusia sekarang akal diorang dah "lost".
Tak kira lah sama ada suami dera isteri,isteri dera suami,mak ayah dera anak sendiri/bf or gf mak ayah dera 'bakal anak tiri' kononnya.

Tak terlepas jugak la manusia dera binatang ! heyy,apa salah binatang hentah sampai nak dera bebagaii..manusia dera manusia tu memang dah tak tahu la nak buat macam mana lagi sebab diorang sama2 ada akal yang boleh guna tapi taknak guna & tak reti nak guna. Si pelaku pun sama,manusia yang menjadi mangsa dera tu pun maybe? yelah mana tahu ada salah masing2x kan..

Kalau manusia dengan binatang?

Manusia boleh fikir binatang buat salah apa pun,diorang tu dikira 'innocent' la..binatang ada otak tapi tak boleh fikir.Kalau manusia,ada otak boleh berfikir tapi taknak berfikir boleh lah disamakan dengan binatang.iye dokk??


Mr.Hero ni kesian kan?Dia lapar so dia curi la ikan sebab maybe takde sapa nak kasi dia makanan kott.tapi apa dia dapat??kaki depan dia dua2x kena potong dengan manusia keji yang tak berhati perut ! Kalau iye pun marah,guna lah otak tu and tak perlu nak tunjuk kuasa manusia yang kau ada.!

Sapa pun bila kucing curi ikan mesti la ada sikit rasa bengang,tapi relax je sebab nama pun kucing yang tak mengerti apa-apa.Ingat dekat binatang ni ada 'hukum hudud' ke?mencuri je potong kaki depan dia..kalau macam ni,pemotong kaki hero ni memang boleh cari manusia kat luar sana yang mencuri/merompak..potong tangan manusia kejam macam tu lagi bagus daripada buat dekat binatang.

Aku tak sanggup nak letak gambar contoh penderaan dekat manusia sebab aku takut..ngee~ korang pun pandai2 lah tahu kan penderaan dekat manusia cemana.Aku dulu dengar anjing jiran depan rumah aku kena dera pun aku tak sanggup dengar suara anjing tu merayu and menangis lah kott..kalau nak dera anjing baik tak payah bela.Tiap-tiap malam mesti dengar libasan rotan kat badan anjing tu..eee..seram !! Nasib baik dia dah pindah..;)


2 comments:

Ku Azhar said...

bila manusia xpakai akal fikiran yang Allah bg...

ain dzaya said...

kesian nyer pada hero..
mmg heartless la manusia tu..sampai sanggup buat binatang camnie....