Dec 7, 2011

Kemahuan Remaja,Kerisauan Ibu Bapa

Hello readers & followers..

Nowadays, remaja semakin ghairah memberontak,meronta supaya dapat apa yang mereka mahukan. Tak percaya? Jangan tipu lah..wan pun remaja,kawan-kawan di sekeliling wan semuanya seusia dengan wan and wan pun akui kadang-kadang rasa geram sebab terbeban dengan pengawasan parents.

banyaknya kemahuan kita..so kerisauan mak ayah pun bertambah-tambah..

"mak,boleh tak kakak nak pergi holiday dengan member?kakak bosan lah duduk rumah je !"

"ayah,abang nak motor..kawan2x semua ada motor,nak berjalan mana-mana pun senang..takde la asyik ikut telunjuk ayah je..tunggu ayah free bosan la abang !!"

"ayah,angah nak ambil lesen kereta la..daftar lah angah nak test kereta.dah ada lesen senang sikit.."

when your parents say NO!!! hati remaja mana yang suka?selagi tu lah korang merayu,melutut,pujuk,menangis bebagai kat mak ayah dengan harap apa yang korang nak tercapai !! bila parents korang tetap dengan pendirian dengan automatiknya korang akan menjadi sebegini rupa...

ihsan pakcik google
ada jugak yang merajuk masuk bilik hempas pintu bilik kuat-kuat..setahun kau amalkan hempas-menghempas tu,banyak lah bajet bapak korang nak baiki pintu..haihh!

bagi korang,korang mengharapkan satu kebebasan yang abadi..


kalau boleh korang nak bunuh diri...ye dokk??

cumanya,masalah remaja sekarang diorang tak pernah mengerti kenapa mak ayah diorang tak nak kasi kebebasan yang terlampau untuk mereka..kerja nak berjalan aje !!

kononnye nak holiday ye?parents uolllss tak kasi sebab :

1.takut anak-anak dia tak reti menyesuaikan diri dgn keadaan sekeliling.

2.kes jenayah sekarang bukan main seronok keluar kat tv,popular kemainnn..kalau jadi apa-apa kat korang,siapa yang tanggung kos rawatan hape kebenda semua tu??

nak-nak teruk sikit hampa mati sapa yg nak uruskan kapur barus utk hampa?tanah free kat hampa?ingat tak penat ke penggali kubur korek kubur hampa dalam-dalam..?haiyyaaa!!tu semua duit mak ayah korang..

see..sampai ke mati hampa guna duit mak ayah.nak kahwin pun tak sempat..

so,better you all semua sabar lah..tak salah korang nak ambil lesen ke apa ke,just wait for your parents' confirmtion..tak salah kalau kita ikut kemahuan diorang demi kebaikan kita..kecik-kecik dulu korang buat perangai memang la mak ayah ikut telunjuk korang sebab baby tomel omel lagi..:)

so bagi yang perempuan same gender as me especially..jangan nak bebas sangat..kamu tu anak dara.ke hulu ke hilir nanti lain tanggapan orang lain terhadap kita nanti..think before you act !!

2 comments:

kura said...

nasihat... baik buuuuuuuuuu baik. heheh

wanda said...

hahaaa..ada2 saja kamu kura..:P