Mar 27, 2012

Rasa..

Kadang-kadang bila dah habis kehidupan bersekolah ni,memang macam-macam perasaan ada..lagi-lagi bila tunggu tawaran melanjutkan pelajaran..aku tau ramai yg rasa macam ni..

macam mana ?

> rasa..nak cari kerja part time
> rasa..nak pergi berjalan/bercuti habiskan hari-hari yg ada
> rasa..nak hang out dengan member
> rasa..macam nak kembali ke sekolah balik
> rasa..nak mengamuk,meradang bebagai sebab BOSAN tak tau nak buat ape dah sampai ke tahap 'infinity'

and for sure banyak lagi lah yg dalam fikiran korang penuh dengan perkataan 'RASA' yg tak tau la ape sebenarnya yg korang nak..(;
kalau nak cakap pasal BOSAN,memang tak dinafikan lahh..memang asyik nak tidur aje bile bosan sangat !


tersandar kau kat dinding bila dah terlampau bosan..hahaaa !

btw,it's good if korang dah ada perancangan sendiri..nak join aktiviti-aktiviti sukarela ke,macam-macam boleh..depends korang la rajin ke malas nak join benda macam tu..kalau malas,memang akan menanggung bosan lagi laa..!

lagi senang kalau sape-sape yg mak ayah ada bukak kedai makan or kedai runcit ke,tolong je kat situ kan senang ! (; duit pun masyukk duk tunggu customer..hahaa !!
jangan stress sangat la pasal korang terlalu bosan..cuba je cari benda2 yg berfaedah korang boleh buat cuma jangan.....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

**ouhh..bukan nak lari ikut pakwe ye,cuma dah tamat
latihan je..kena la balik kan..(;
haaa..!! untuk gadis-gadis macam aku, tak payah nak gataii sangat pack barang nak lari dari rumah ikut pakwe..tau la bosan sangat tapi tak payah la nak 'over feeling' sampai nak tinggal family..

pakwe korang boleh tolong carikan kerja part-time ke? silap-silap habis korang yg 'dikerjakan' ! sendiri mau ingat la..

p/s: think before you act ! think before you talk ! hehee..amende aku merepek untuk entry ni hentahh..

Mar 25, 2012

Dilema

Hello readers & followers..

First,sorry sangat sebab semenjak wan balik dari PLKN ni mood nak berblogging tetiba 'down' tak tau la kenapa..rasa macam nak fully enjoy je duduk rumah ni ! Hehee..

btw,apa yg pasti ramai la kawan-kawan kat luar sana yg sebaya dengan wan ni still confused nak memilih course apa yg sesuai nak masuk 'u' nanti kan..yelahh,result dah dapat & apa yg tertulis dekat result tu tak boleh nak ubah dah..
yang berjaya dgn cemerlang,tahniah !! yg kurang berjaya tu don't worry be happy like I'm..! hahaa..tak payah nak frust menonggeng bebagai sangat la..terima je apa yg dapat bukan korang tak boleh berjaya dahh..banyak lagi peluang menanti..so,relax ! cool aje sudah..
ni maknanya dah terlalu tak kisah result ok ke tak ok..relax je dia nak !
so, untuk tak memeningkan lagi kepala otak korang yg runsing bebagai nak masuk 'u' mane,nak ambil course ape,korang cuba layari laman web SINI barulah korang boleh nampak which courses are good for you guys ! then,just depend on yourself la if korang minat mane2 courses yg disediakan..

aku ni pun baru je isi UPU untuk fasa kedua..terlambat sikit la maklum la selama ni ikut perintah berkurung 3 bulan ! hehee.. btw, untuk korang yg ada fail mane2 subjek dlm SPM baru ni tak payah la risau sangat korang tak boleh masuk 'u'..aku ni siap fail ADDMATH lagi..dapat result tengok ada G siap boleh gelak ketawa lagi..sebab memang aku tak minat subjek tu lahh kan..haha!!

isi UPU banyak je peluang bukannye tutup terus peluang korang nak berjaya..alhamdulillah TESL is my choice tapi aku pun tak yakin sebenarnye nak amik course ni..even aku minat subjek BI pun,takut interwiew nanti gagap tak pasal tak lepas jugak..hehee !! 
btw,doakan aku berjaya lahh bila dah nak menempuh usia 18 tahun ni..haishh !! tetiba seram sejuk aku dibuatnye..



pesanan penaja : jangan pening,jangan tension,jangan mengamuk,jangan gila dlm membuat sesuatu keputusan ye..takut nanti ke HTR la korang jawabnyee ! (Hospital Tanjung Rambutan)
be happy ! (;

Mar 22, 2012

Segalanya Disini..Kenangan Tercipta !

Hello readers & followers..

Baru ada mood nak conteng2x blog purple aku ni..rindu ? mesti la rindu 3 bulan tak belai blog ni..

ape pun..terima kasih untuk tarikh yg penuh bermakna..

(1/1/2012-17/3/2012)








ouhh ok tak boleh banyak sangat upload..biar yg lain menjadi kenangan ! :)

salihah...menangis kau ye ! sorry dah tunjukkan muka paling cantik kau
utk tatapan umum..hahaa !!
-->Yang indah itu pertemuan
Yang manis itu kemsesraan
Yang pahit itu perpisahan
Yang tinggal hanyalah kenangan..


p/s : Tahniah untuk kawan-kawan yg berjaya dgn cemerlangnya dlm keputusan SPM ye..yg tak berjaya tu jangan sedih..wat lex wat cool mcm aku je..:) menangis ?? boleh ubah balik ke keputusan tu? jadikan pencapaian yg kita dpt tu sbg permulaan kehidupan kita..peace ! ^_^