Jun 16, 2012

Kenapa Assignment Susah Nak Siap Dengan Cepat?

Hello readers & followers..

Fuhh..fuhh..fuhh..! lega rasanya segala nota is completely DONE ! cumanya kerja-kerja yg perlu aku mengerah idea je yang tinggal but its ok,malam ni boleh buat..bersengkang mata sampai pagi pun boleh sebab tomorrow is cuti..:)

nota ni nak kata lambat nak siap tak jugak sebab nota buat as a rujukan utk kita mudah faham..so buatlah bila & macam mana pun cikgu just right,faham tak faham lain cerita sebab yg nak study untuk exam is me bukannya cikgu..hewhewwhew !

kalau ikut style aku, buat dulu nota sebelum nak buat latihan bebagai..bila nota siap dulu,then kita buat revision sikit baca yg penting baru boleh nak teruskan dengan latihan..yg masalahnya sekarang,cepat atau lambat nak siapkan assignment tu je..

Kenapa assignment susah sangat nak siap dengan cepat ?
ni aku tahu bukan setakat jadi masalah aku,but almost semua students yg ditugaskan siap assignment..menjadi lagi malas bila assignment perlu ditaip..sebenarnya tak susah bila taip,tapi punca malas :

*bila bukak Microsoft Word or Power Point..benda wajib bukak is..

bukak internet,tab kemain kau banyak bukak..

see..belum masuk tab youtube segala kejadahnya lagi..habis segala word segala power point kau tinggal..kononnya bukak internet cari information..tapi tangan tu lagi gatal nak bukak jugak laman so-sial itu..hehee ! penyudahnya assignment yg tertinggal dekat mcrosoft word/power point tu intro pun tak siap sepenuhnya lagi kot..kihkihhkihhhh

tuptupp..sedar sedar je dah sampai due date lecturer nak..kelam kabut makk kauu..baru sibuk nak cabut bulu ketiak taip lelaju sampai 1000++ km/j kan?hahaa..lepas tu cerita satu dunia kau stress kerja tak siap-siap ! *macam aku je tu gayanye..

ihsan google..kau hadoo??

tudia buku tebal gila habaq hangg..sapa pernah dalam situasi macam ni?its not good for you ok ! pesanan ikhlas ini untuk penulis blog ini juga..huehuee!

ihsan google..
jangan stress stress ye nokk..?senyum sokmo dehh..:)
*tapi kalau tak sebab internet ni,kalau yang malas tu malas jugak la..tak dapekk nak nolongnye..

p/s : perkara ini takkan berlaku kepada si ulat buku atau yg memang jenis punctual gila vavii..yg pasti aku tergolong dalam kalangan mereka yg seperti ini..hohoo !

4 comments:

The Chocolate Oreo said...

saya tag anda utk GA http://thechocolateoreo.blogspot.com/2012/06/birthday-giveaway-and-up-your-follower.html

kura said...

internet melalaikan kita. ewah!

wanda said...

@kura acehh..lalai benor..dh tau buat jugak..hehehee

Nur Cahaya said...

hihi...nice entry...same la..bukak tenet kunun2 nk cari info aleh2 stdy fb..kunun nk taip assgnmnt bagai tgok2 hupdate blog,ngee~