Oct 27, 2012

Majlis Jamuan MPP Pra-U

Hello readers & followers...

Alhamdulillah...segala beban dah selamat berlalu pergi cuma lagi satu beban je tak terlepas lagi..final exam untuk semester pertama 5 Nov nanti..fuhhh! doakan ye.

btw,21/11/2012 hari Ahad yg lepas..tudia basi punya cerita! tak kisah la cerita jugak..:) telah berlangsungnya 'farewell party' untuk meraikan pelajar-pelajar Pra-U 2011/2012 atau istilah di sekolahnya pelajar tingkatan 6 atas.tahun akhir mereka lah nak rasa zaman sekolah ni kata kau....
so kami bebudak(bebudak lah sangat) pra-u 2012/2013 harus mengurus acara ni..arahan dikeluarkan dah lama cuma disebabkan kami exam trial,so terpaksa tangguh dulu apa benda semua tu..
kesimpulannya kami uruskan last minute acara ni..:)

ouhh ye,malas nak menulis panjang(kononnye..) so layan la secebis dua cebis tiga cebis gambar ye..


ze models..mai & miera yg akan automatik melentik badan bila nampak lensa kamera terpancar ke arah mereka.*gua cakap diorang padahal gua pun sama*




see..! yang lain sibuk bekerja tapi aku excited dapat bergambar dgn che ta..eh bukan rozita che wan,tapi mashitah..:)


the classmates...


ze performances..


Nurasha.orang yg dengar nama dia untuk pertama kali mesti ingat dia malay.she's my buddy since in standard 1 hokayy.! terpisah waktu form 1 sampai form 5 then jumpa balik satu sekolah bila dedua masuk form 6..so we're pre-u students.


gambar atas : ze upper sixers with the teachers..
gambar bawah : ze lower sixers who organized the event..:)

sebenarnya aku ni bukan lah 'orang besar' pun nak mengurus acara ni..cuma mendengar arahan orang atasan je..:) hewheww..
whatever it is,we enjoyed a lot during this farewell party..

p/s : sebenarnya gambar ni official dari tuan tanah kedaung Amigo Bella..sini hanya menceritakan serba sedikit apa yg berlaku di majlis ni..



Oct 15, 2012

Dua Dua Dua

Hello readers & followers...

tahu apa itu dua ?
ya,dua itu nombor !
dan tahu apa itu dua+dua+dua ?
ya,jumlahnya enam..

kalian,sangat pandai...:D

tapi bukan itu yang dimaksudkan..tapi ini...


Happy belated birthday my blog ! maafkan I tak perasan birthday you dah lama berlalu..jangan merajuk.sesungguhnya kekasih mu ini sangatlah sibuk lately ni..dan hari ni cantik punya nombor I ambil tau..dua dua dua. HAHAA
ok,sekian..

dua hati jadi satu,
dua jiwa kau dan aku,
doakan aku pakwe baru,
baru boleh "I love u".

ehhh..sorry ter..

kau buruk aku cantik,
ayu pakai kain batik,
esok mungkin cinta berputik,
jangan harap dengan kau lah taik!

opppsss..hanya suka-suka.tak ada kaitan langsung pun pantun aku tu.malam macam ni mengantuk je.goodnight semua.selamat menjalankan tugas dan mulakan isnin anda dengan kentut yg melegakan..:D assalamualaikum

Oct 2, 2012

A Month To Go...

Hello readers & followers..
haa..it's been a long time I didn't update my blog right?naahhh...here for you!
seriously don't know where to start..?__?
sooo much things happened for me la.

but I think,no need to share with uollsss about bla bla bla...2 weeks ago wasn't important anymore,what pass is passed!
my trial examination is done!and that's why I'm not too focus to update anything for my blog and now I wanna grab the chance to make it shining again...hewheww

during my study week,I felt like..urrgghhh!!what's the nonsense and am I did something good to succeed before?when I look at the books on the table,it just messed me up..I just hate reading! I'm nearly to give up..this is serious! I never feel this way before..

yess ! imma troublemaker..;)
*ouuhh ya..actually I'm still have an examination tomorrow but for MUET only..

luckily,my mom & my teachers cheered me up..they're very concerned about me.alhamdulillah..I became lazy so sudden..they gave me some advices for not being such a useless person.I just act like I didn't hear anything from them..but when I'm alone,I realized that what I did is wrong and I've to change my attitude before it become worst..

and then I realized,how precious I am to have them beside me..support me when I'm up and down..that always remember me to always pray to the almighty Allah swt..there's a miracle when we as a muslim always pray for Him,and struggle to succeed..double efforts and at the same time always make the du'a to Allah to give us a happiness and a peaceful in our life..
and yet,it would be a sweet memory to us..Allah always learn the prayers from ummah Nabi Muhammad saw. believe that There is no God except ALLAH.

there's actually less than a month to seat for final semester of STPM for first term..even I'm just done for trial,I've to strive for it.to achive my goals..make my dream comes true..and get the best result for my final STPM in first sem..insyaAllah..

here,I'm seeking for your forgiveness..if I did anything wrong during writing in these posts or everything such a harsh words to all of you..any posts that make you guys feel uneasy with my way..forgive me and pray for my friends' & my success.5 November 2012 is the most important date for us batch '94.
a month to go....
:)