Nov 17, 2012

Muslims...Pray For Gaza

Hello readers..



Saudara-saudara Islam di Gaza bertarung nyawa.berjuang mempertahankan segala yang mereka ada daripada kekejaman Israel.
banyak gambar-gambar yang dikongsikan di facebook yang membuatkan sesiapa saja yang melihat mengalirkan air mata kerana tak sanggup melihat anak-anak kecil yang tidak berdosa dibunuh dengan kejam,ibu bapa yang berusaha sedaya upaya melindungi anak mereka daripada menjadi mangsa bunuh..saudara Islam yang gugur syahid kerana mempertahankan negara mereka..

sesungguhnya mereka tidak mempunyai apa-apa senjata yang canggih untuk melakukan serang balas terhadap tentera-tentera Israel,hanya dengan beberapa ketulan batu sahaja yang menjadi senjata mereka untuk melindungi diri.

so,let us take our responsibilty as a Muslim..pray for them in Gaza,recite the du'a so that Allah can save them from this violence,they can rest in peace and keep praying so that Israel will be destroyed!!

PRAY FOR GAZA!!!


Malaysians must appreciate what we have ! Praise to Allah..syukur Alhamdulillah for living in such a peaceful country..

Surah Ali Imran, Verse 13

SubhanAllah..Alhamdulillah...ALLAHUAKBAR !!

Nov 12, 2012

Bertemu & Berpisah

Finally..first semester met the end and now I'm going to be crazy to do such many things this holiday!
after pressure-ing my brain to study,seriously I feel good...~ 
habit baca novel akan kembali dan mengupdate blog akan menjadi satu kemestian..dan wan akan kembali aktif berbisnes perfume..:)

before that,last Friday is the last day me & friends di sekolah..so,ramai yg decide nak buat jamuan kelas hari Jumaat tu except my class!(nampak kedekutan di situ) 
but it's ok..next year ada lagi..tahun ni just hantam makanan kelas lain je..hihii!

while we had fun with the party,almost all of us were sad because Syamiera will leave us..she'll be going to Polytechnic Arau Perlis..not only her but also another two boys..I'm not sure where they'll continue to study because I'm not so close to them..hikhikk!it's a little bit sad..we knew each other,had fun together,only for 6 months..
tak mengapa..walau jauh di mata,tapi dekat di hati.apa guna facebook,kalau dengan kawan sendiri pun tak nak tanya khabar kan?manfaatkan laman so-sial anda menjadi wadah untuk berkomunikasi dengan kawan-kawan yang dah lama tak berjumpa..acewaahhh!!


oh noo..!my face is so damn bored..seperti tak merelakan pemergian Miera je..HAHA!oh ye,Miera is on the right..she's the one who looks very sad.relax Miera,you go there for the sake of your future..to become a successful person.


us..last day at school memang mebosankan sebab dah tak tahu nak buat apa tapi we're trying so hard to enjoy it very much..hewheww!
ibarat paksa rela je datang tapi bagus jugak,pinjam buku untuk semester 2 kat cikgu..cikgu pertama jadi sasaran ialah cg yati..berusaha dapatkan buku Makroekonomi daripada dia.akhirnya dapat juga..:) thank you very much cikgu..


ok..adik,kakak,abang,pakcik,makcik semua..nak promote bisnes I kejap..variety of fragrances are here..!!ini adalah tester & kalau berminat boleh la datang mencuba wangian pilihan kesukaan anda.:) macam mana?come & see me,we have a date everywhere,anytime..inbox me at fb Wan Nursyahirah.

p/s : nak sambung membaca novel.untuk Miera,Good Luck di sana !