Jun 4, 2013

Spent Our Leisure Time


Alhamdulillah..there's still have time to update my blog. 
just realized dah 3 months tak visit blog sendiri.. dear blog, pity you. sobssobss..
well, bila fikir balik bila je boleh update before this kann ?? busy nye mengalahkan Prime Minister "Uncle Jib" tu uolsss..

permulaan semester dua yang lalu, hurrmmm...dah ada signal dah pun yang Wan takde masa nak ngadap lama-lama blog ni. Masa yang sangat lah singkat nak siapkan assignments yang sangat lah merumitkan kepala otak sampaikan rasa nak bunuh mental fizikal sendiri..ouhh so sad !! artis pun tak macam ni tau..but never mind, forget about it. dah selesai dah pun, final exam 2nd semester yg killer habis tu pun dah lepas.. holiday ni, have fun la kan ?? tak perlu ingat yang lepas, ingat untuk 3rd semester yang akan datang bukak je cuti sekolah ni.. bluuurrggghhhh..

btw, school's holiday pun dah seminggu berlalu & for sure too much kenduri kendara.. macam biasa Wan sentiasa turun membantu sambil menghabiskan lauk kenduri. mana tahu ambil berkat kenduri orang.. kot lah tak lama lagi kan..acewahh !! 

kenduri tu biasa lah, dah jemu..dalam masa yang sama, ambil kesempatan buat reunion dengan member sekolah waktu form 5 kan.. kenangan dua tahun dulu waktu kat sekolah. at the same time, gather together before my bff pindah..ok ini sedihh !!
first plan, kononnya nak picnic kat Lata Lawin je but the moment when Bella's mom asked.. it's just like..."korang nak picnic kat mane je ?" while me n bella duduk kat ruang tamu sambil layan master chef, otak memikirkan resepi nak perap ayam.. slow n steady bella said "kat lata lawin.."

then, you know what ?? her mom's reaction towards the answer seriously frightened us.."hoiii jangan pergi la ke sana, cikgu ***(not remember his name) kena kencing tikus..bla...bla..bla....." sampai list kan semua tempat yg jadi kawasan larangan gara-gara that disease !! ohhmaaiiii... rasa macam petir tahu tak suara madam norisa tu.. hahahaa !! its ok, saya ok saya dah besar.
dengan pantas otak ligat memikirkan which venues yg sesuai. nak elak risiko lah katakan..at last, pergi lah sungai yg dekat dengan rumah member sorang ni..cik patin namanye..jadilah bukan nak mandi pun.

hari kejadian, semua macam acah-acah busy, wechat sana sini, wassupppp sana sini, call sana sini..*menyampah mak noksss.. ok, sumbat semua barang, makanan, tong air, tong drum..ehh ok tipu. semua disumbat dalam kereta kancil yg kecik cenonet. masuk wan ni dah penuh ruang belakang.hahaa. rembat aje.. sumbat semua, janji sampai tempat tu. then, the boys took over the girls' duty..angkut semua barang, bakor le ayam tu..kami macam biasa, bancuh air & so on.. tapi aku dah malas nak buat sebab kecewa goreng meatball hangit bontot nye.. afiq kata buah sawit ?? ok, aku tak kata aku masak la time tu..aku kata bella yg masak..^__^


malas nak upload gambar banyak-2 waktu picnic, sekali upload sudah..sengaja fokuskan bella n cik patin bergosip sambil bancuh air..simple je. plan dah lama tapi semua buat last minute. tapi last minute pun havoc hapee...;)) 



mungkin this was our last date to have fun together kumpul geng reramai walaupun tak la ramai mana pun..bella dah pun pindah ke Tanjung Malim. serious geng makin berkurang kat taman perumahan wan ni.. ouuhh ye, rumah dia dekat je. sentap mak noksss bila bff pindah.. tapi wan tak tunjuk pun depan dia. depan dia buat-buat macam suruh dia pindah cepat-cepat. hewwheww.. semoga berbahagia di tempat baru wahai bella.. 'gu' kita kat sini tinggal fatin, fini n me only..sobssobsss

thanks guysss... seriously that was an awesome picnic ever !! 
heartsss...<3




No comments: