Jul 14, 2013

Sedikit kata-kata kosong

You,you,you & you...
you know what ? today dah 5 hari kita berpuasa.. 5 hari tau ??
I think, it's tooooo fast. rasa macam baru puasa semalam..ohhh sooooo poyo !!
baru nak pejam mata tupp tupp dah sahur, baru nak fefeeling jiwang tupp tup dah berbuka, baru nak buat assignment tup tupp dah nak masuk hari ke-6, ke-7, ke-8 dan seterusnya dahhh..

but I still wanna wish you guyss "Selamat Menyambut Ramadhan" kepada semua muslimin dan muslimat. 

Kakak cantik ni nak pesan--->

cantik sungguh laa..haihh !! :P
bulan puasa ni jangan membazir. pergi bazar tu beringat, jangan beli sebab lapar mata, kalau ikut lapar mata tu alamat nyee balik rumah nanti mula la sesi pembaziran secara double triple mega !!  contohi ahkak comel ni yg tak berapa nak suka pergi tempat yg bersesak-sesak ramai orang..ehh mengada kan ?? hahaa..

lagi satu, bulan puasa ni eloklah jaga perlakuan dan percakapan awak semua tu ye ?? tapi ingat, bukan dalam bulan Ramadhan sahaja !! bulan-bulan lain pun kena tau..
bukan nak cakap aku ni sopan santun lemah gemalai manis Ya Rabb !! aku pun kalau orang dah melampau cari pasal dengan aku, akan dibalas 'secara lembut'. cumanya yang aku tak faham, jenis nak baran dengan benda yang keciknya alahaiii... kalah tungau !!
tak tahu tungau tu apa ?? tungau tu sejenis kuih, bila makan je tak rasa lapar dah. ok tipu.
tungau tu sejenis binatang. tak tahu jugak buat-2 tahu.

apa yg aku nampak..
setakat nak mengata, maki hamun orang lain yg cuba rampas bf/gf sendiri tu better duduk diam tolong mak kat dapur siang ikan..siap-siap nak berbuka kan ??
maki hamun kamu tu mengalahkan marah orang yg cuba menghina agama Islam. lagi teruk daripada tu !! (if you know what I mean) 

setakat nak serang-serang orang depan orang ramai, meroyan tak tentu arah.. better duduk dalam bilik baca buku, study lagi bagus ye dik.. meroyan untuk benda yg belum tentu jadi milik kamu tu mungkin akan memalukan diri sendiri. orang yg kamu serang tu pun, entah betul ke tidak dia yg salah ?? eloklah tumpukan pelajaran ye dik.. kita semua ada hal masing-masing nak diuruskan daripada uruskan hal orang lain. ;)) akak pesan ni ikhlas tau adik-adik semua ?? hikksss..

ouhh ye.. jaga perasaan orang lain sama ye ?? especially perasaan parents, orang yg lebih tua daripada kita.. manusia semakin meningkat umur, semakin sensitif jiwanya. jangan nak memberontak without any reasons..remember that syurga bawah tapak kaki ibu.. jangan pulak bila tak puas hati dengan parents, mengata belakang pulak, tulis kat facebook, twitter bagai.. isshhhh tak baik tak baik !! siap custome tak nak kasi mak ayah baca kan kalau yg parents ada facebook tu ?? takpe mak ayah taktau, tapi Allah tau..

okayy, bukan nak pesan apa sangat.. sebab bulan yg mulia ni la nampak ada benda-benda macam ni jadi kat laman sosial. tak salah tegur untuk kebaikan ye dokk ?? peace yoo.^^
jangan marah-marah. puasa ni..puasa..puasa.. hikhikkss.:D

Ohh yee.. jaga solat sayanggsss semua !! ;)) 
Assalamualaikum..


Jul 7, 2013

Motivasi Eksklusif bersama AMAR

Lagi-lagi motivasi..
ohh ye almost students tak berapa nak suka bila ada program macam ni kat sekolah kan ?? haaa... malas la tu. ingat kak wan tak tau ke ?? ;)) sebab kak wan pun students laa.. 

oh ye, sebab semalam ada program motivasi di sekolah tu yg boleh tergerak hati nak tulis pasal program tu. rasanya sepanjang 4 tahun belajar di sekolah SMK Sultan Idris Shah sampai sekarang dah jadi senior besar form 6 pun, baru semalam merasa program dengan penyanyi nasyid you.. acewaahh !! 

thanks a lot abang AMAR, atau nama penuhnya Arif Muazzin bin Abdul Rahman.. 
daripada cerita pasal latar belakang, kongsi tips nak study, buat persembahan nyanyi 3 buah lagu & for sure yang palinggggg penting is magic show dia !! apa guna title professional magician kalau tak buat magic show kann... seriously magic show dia awesome !! tip top, A+++++, ternganga mulut mak ngahh nengok nyee.. 

tapi sayang tak sempat rakam magic show dia tu, almaklumlah dia buat show aku ternganga bagai boleh bertelur lalat dalam mulut ni.. terkesima lahh katanya !! video dia tu ada dengan cikgu kaunseling..


gambar ini je yg ada dalam camera phone kak wan yg tak berapa nak uummphhh tu.. jadi lah kan janji nampak la jugak. 
gambar ni pun snap waktu dah nak penutup majlis, abang AMAR nyanyi lagu Nurul Iman. best lagu ni, layannn !! 
after habis program ni, ada la sesi autograf & fotografi tapi kak wan tak berapa nak minat nak bersesak-sesak dengan orang ramai kan.. so just went back home la. 
ni la susah bila ada orang jenis kak wan ni, kerja nak cepat je, mengada bagai tak suka sesak-sesak kann.. so a little bit bosan. that's why la balik duduk rumah je pun, tak suka sangat keluar pergi pasar malam bila family ngajak.  ohhh sooooo sad kan life kak wan ?? 
tapi itulah hakikat.. 

nahhh... disebabkan kak wan dah addict dengan lagu Nurul Iman yg abg amar nyanyi semalam, kak wan nak suruh kome dengar sekali..!
-
-
-
-
-
-
-
-